Manažer fotbalové reprezentace Fitzel nebude kvůli jednáním spát, čeká ho los ME ve Francii

Je libo Španělsko, Německo, nebo třeba Anglii? Čeští fotbaloví reprezentanti můžou probírat, na kterého soupeře by na mistrovství Evropy rádi narazili. A také, kterému by se naopak chtěli vyhnout. Sobotní los ale bude důležitý také pro funkcionáře. Kvůli rezervaci ubytování nebo přátelským zápasům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Manažer fotbalové reprezentace Dušan Fitzel

Manažer fotbalové reprezentace Dušan Fitzel | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

„Po losu nastane doba mnoha jednání. Nejprve, jestli lokalita, kterou jsme vybrali k ubytování, je nebo není vyhovující. A pak je pravděpodobné, že budeme domlouvat nějaké přípravné utkání s týmem, který nemáme ve skupině. To by se mělo odehrát na jaře,“ říká trenér národního týmu Pavel Vrba.

Reprezentační manažer Dušan Fitzel předpokládá, že v noci ze soboty na neděli kvůli jednáním ani nepůjde spát. Možná by nějakou tu hodinku přece jen ušetřil, pokud by nemusel rušit rezervaci hotelu v městě Tours.

Přehrát

00:00 / 00:00

Los fotbalového ME ve Francii bude klíčový i pro výběr místa, kde bude reprezentace bydlet

„Máme představu o tom, co bychom chtěli. Hlavní je, aby byl v dané lokalitě klid. V Tours je také letiště a stanice TGV, což je důležité pro cestování. Samotný hotel je nad městem, a byl by zamluven exkluzivně pro nás. Nikdo jiný se tam nedostane,“ doplňuje Fitzel.

K tomu ještě připočtěte stadion místního druholigového klubu s veškerým zázemím, vzdálenost zhruba dvou set kilometrů od Paříže a v očích českého týmu máte v podstatě ideální bydlení.

Vrba k losu Eura: Koše jsou vyrovnané. Nevidím problém v tom, že jsme zůstali ve třetím

Číst článek

Ale pokud mu los přisoudí například utkání na severovýchodě v Lille a k tomu dvě na jihu v Marseille a Toulouse, už to asi úplně platit nebude.

Rozlosování pak také zredukuje výběr možných soupeřů pro jarní přípravné duely. Jak už naznačil Pavel Vrba a jak je obvyklé, soupeři ze základní skupiny nepřipadají v úvahu.

Jan Suchan, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme