Obránce Viktorie Plzeň David Limberský boural v opilosti

Fotbalový reprezentant David Limberský havaroval opilý. Na pražském Smíchově naboural se svým luxusním vozem Bentley do zdi a způsobil škodu za půlmilionu. V dechu měl podle policie více než jeden a půl promile alkoholu. Informaci, kterou jako první přinesl server iDNES, potvrdil Radiožurnálu Limberského právník Bronislav Šerák.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Limberský

David Limberský | Foto: FK Viktoria Plzeň

„David Limberský automobil řídil. Na základě výzvy policie byl podroben orientační dechové zkoušce, která potvrzuje podezření na alkohol,“ uvedl Bronislav Šerák.

Limberský měl mít v dechu více než jeden a půl promile alkoholu a taky se snažil z místa nehody utéct. To se mu ale nepovedlo. Poté, co byl dostižen, začal policii vyhrožovat.

„Vyslechli si smršť výhružek, že si to lidově řečeno odskáčou a že je nyní čekají velké problémy,“ uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Iveta Martínková.

Tvrzení, že by jednatřicetiletý fotbalista od nehody utekl a následně hrozil policistům, ale Bronislav Šerák odmítá. „Klient toto popírá. S tím, že tímto směrem není vyšetřování vedeno,“ říká.

Za spáchání trestného činu pod vlivem návykové látky hrozí Limberskému až tříletý trest odnětí svobody.

Viktoria Plzeň se k nehodě svého obránce nechce vyjadřovat. V prohlášení klub uvedl, že situaci bude nejprve řešit se samotným hráčem.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme