Plzeň se nejlépe oklepala z vyřazení z pohárů a vévodí lize

Tři zástupci českého fotbalu v pohárové Evropě se zmítají v problémech, čtvrtý jenom kvete. Problémy Sparty byly hitem končícího týdne a Jablonec s Ostravou také v nové sezóně nepůsobí jako týmy, které by zbytek ligových účastníků převyšovaly. Viktoria Plzeň se z Evropské ligy sice také pakovala záhy, ale jako by jí to vůbec nepoznamenalo a dnes se může v Gambrinus lize dostat do trháku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň | Foto: FC Viktoria Plzeň

Pohoda Západočechů a prakticky nulová frustrace z evropského vyřazení vyplývá hlavně z toho, že Viktoriáni jako jediní vypadli se soupeřem, který je jednoznačně převyšoval svým věhlasem, ale herně se přitom Besiktasi Istanbul vyrovnali.

„Budu mluvit pozitivně, našel jsem na tom spustu kladů. Když pominu individuální chyby, se kterými mužstvo stojí a padá, tak jsem přesvědčený, že jsme na ně měli," vrací se k dvojzápasu v Evropské lize tvůrce plzeňské hry Pavel Horváth.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeň se nejlépe oklepala z vyřazení z pohárů a vévodí lize

Jeho slova pomáhají pochopit, že si Plzeň na rozdíl od Jablonce a Ostravy z této soutěže do domácí ligy přenesla dávku sebevědomí. Navíc jsou plzeňští dlouhodobě pohromadě, v létě nepřišly tak rozsáhlé změny jako na severu Čech a Moravy a koncepční práce Pavla Vrby by právě v této sezóně měla přinést nejšťavnatější ovoce.

Dá se to poznat třeba i tím, že o vedoucí pozici mezi ligovými kanonýry se s olomouckým Michalem Hubníkem pere Jan Rezek. Tedy muž, u kterého koncovka nikdy nebyla nejsilnější zbraní, což se k jeho nelibosti potvrdilo i v domácím zápase proti Besiktasi.

Útok na titul?

„Co mě hodně mrzí, je ten první zápas, ve kterém jsem měl tři tutovky. Kdybych aspoň jednu proměnil, tak jsme vyhráli a možná by to vypadalo jinak.

Ale v české nejvyšší soutěži se plzeňský rychlík trefil už pětkrát, a pokud se mu to dnes v Českých Budějovicích podaří pošesté, nejenže dožene nejlepšího střelce Hubníka. Může také dostat první Plzeň do čtyřbodového trháku. A to už by znamenalo po čtvrtině soutěže první náznak útoku na titul.

Jan Kaliba, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme