Rosický zůstane další rok v Arsenalu. Klub na něj uplatnil opci

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický zůstane i v příští sezoně v Arsenalu. Trenér Arséne Wenger dnes uvedl, že londýnský klub uplatnil na čtyřiatřicetiletého záložníka opci a prodloužil s ním smlouvu o další rok.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová reprezentace, Tomáš Rosický

Fotbalová reprezentace, Tomáš Rosický | Foto: Filip Jandourek

Wenger na dotaz novinářů, zda s Rosickým prodlouží smlouvu, odpověděl: „Ano, Tomáš vůbec není na přestupovém trhu a bude tady s námi v příští sezoně," řekl francouzský kouč.

Rosický, který do Arsenalu přestoupil v roce 2006 z Dortmundu, se v této sezoně nedokázal dlouhodobě prosadit do základní sestavy. Za „Kanonýry" odehrál 24 zápasů a vstřelil tři góly. Nejvíc prostoru dostával od ledna do března, poté se zase vrátil na lavičku.

„Už od minulého měsíce jsme domluveni, že Tomáš zůstavá v Arsenalu. Je to rozhodnutí obou stran," řekl fotbalistův manažer Pavel Paska.

„Tomáš tak nastoupí v Arsenalu do přípravy pro příští sezonu. Bude to jeho desátý rok a není moc hráčů, kteří by v Arsenalu vydrželi deset let," uvedl Paska s tím, že odmítl nabídky ze Saúdské Arábie, Spojených arabských emirátů, Kataru či USA.

Odchovanec pražské Sparty na březnovém reprezentačním srazu přiznal, že v zimě chtěl z Londýna odejít, ale Arsenal ho odmítl prodat.

V druhé polovině sezony se spekulovalo o Rosického letním odchodu do zámořské MLS nebo návratu do Sparty. Na jeho příchod dokonce chtěli přispět fanoušci letenského týmu.

Rosický by se mohl i na klubové úrovni stát spoluhráčem reprezentačního kolegy Petra Čecha. Třiatřicetiletý brankář je na odchodu z mistrovské Chelsea a Arsenal údajně patří mezi hlavní adepty na jeho angažování. Podle Wengera však Rosický nebude hrát v případném Čechově přestupu roli.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme