Rozhodující střela derby Bičíkovi uhnula. Měli jsme kopat penaltu, zlobí se sparťané

První porážku v ligové sezóně si fotbalisté Sparty vezou ze stadionu, kde prohrávají obzvlášť neradi. Derby se Slavií ztratili v Edenu poměrem 0:1, což po osmém kole také znamená, že sparťany v čele tabulky bodově dostihla mistrovská Plzeň.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle Bořka Dočkala měla Sparta kopat hned v úvodu zápasu penaltu

Podle Bořka Dočkala měla Sparta kopat hned v úvodu zápasu penaltu | Zdroj: ČTK

Takhle bezzubou Spartu už derby dlouho nezažilo, i když nikdo ze sparťanů, kteří po zápase promluvili, se nezapomněl zmínit, že scénář mohl být úplně jiný po situaci ze začátku zápasu, kdy hosté volali po penaltě po ruce Jablonského.

„Ta penalta se kopat nemohla, ale měla. Zápas to hodně ovlivnilo. Víme, že jsme nehráli dobrý zápas a třeba jsme si ani nezasloužili vyhrát. Ale v 5. minutě jsme mohli jít do vedení a zápas by nejspíš vypadal úplně jinak,“ povzdychl si záložník Bořek Dočkal,

Přehrát

00:00 / 00:00

Hráče a trenéry Sparty navštívil po prohraném derby reportér ČRo Jan Kaliba

Jeho kolega, brankář David Bičík, se spíš zamýšlel nad tím, proč bez pokutového kopu v šesté minutě Sparta zápas nezvládla. „Hráli na hranici rizika, vyhrávali všechny souboje. Ani nevím, jestli jsme měli přímou střelu na bránu.“

„Kdyby to bylo 1:0 pro nás z penalty, vyvíjí se to jinak, ale Slavia chtěla víc vyhrát. Máme velmi dobrý tým a musíme do toho dát víc, každého přestřílet,“ burcuje brankář Sparty.

Nejvzácnější gól kariéry, raduje se Zmrhal. Slavii táhli i fanoušci

Číst článek

Paradoxně ale právě Bičík, který těžko mohl herní nasazení a počet střeleckých pokusů Sparty ovlivnit, je podepsaný pod rozhodujícím okamžikem. Kouč Zdeněk Ščasný sice z laciné branky na konci prvního poločasu viní hlavně obránce Matěje Hybše, který chyboval v rozehrávce, ale ještě viditelnější byl nejistý Bičíkův zákrok proti Zmrhalově nepříliš dobře umístěné střele.

„Zmrhal vystřelil, já jsem neviděl přes Maria Holka a udělal jsem krok doleva. Střela uhla doprava já jsem reagoval pozdě. Tohle bych měl chytat, ale byl jsem v protipohybu. Bohužel jsem to jen ztlumil, to bylo málo,“ popsal rozhodující gól zápasu a pokračoval:

„Byl to pocit zmaru. Je to taková situace, kdy ležím na zemi a vidím, jak se to tam kutálí. Ale říkal jsem si, že máme celý druhý poločas na otočení zápasu,“ věřil David Bičík.

Sledovali jsme ONLINE: Slavia vyhrála derby 1:0. Rozhodla střela Zmrhala

Číst článek

Druhou půli ale sparťaně nevyužili a moc jim ve snaze aspoň vyrovnat nepomohli ani vlastní fanoušci, kteří při rohových kopech Slavie vítali zahrávající fotbalisty salvou kelímků a dělbuchů, čímž svůj tým připravili o několik minut hry.

„Jsou to nešťastné momenty, protože v době, kdy potřebujeme hrát, je hra přerušená. Ale svádět porážku na fanoušky by bylo nefér. Bylo to nešťastné, ale nezavinilo to porážku,“ říká Zdeněk Ščasný, který bude mít příležitost zaváhání napravit ve čtvrtečním domácím zápase Evropské ligy proti Apoelu Nikósie.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme