Sledovali jsme ONLINE: Čeští fotbalisté nestačili v přípravě na USA, prohráli 0:1

Českým fotbalistům generálka na evropskou kvalifikaci nevyšla. V přípravném zápase Vrbovi svěřenci prohráli se Spojenými státy americkými 0:1. Jediný gól utkání vstřelil krátce před poločasem Alejandro Bedoya.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matěj Vydra se marně snažil prosadit přes americkou obranu

Matěj Vydra se marně snažil prosadit přes americkou obranu | Zdroj: ČTK

Český celek se ani ve čtvrtém utkání pod koučem Pavlem Vrbou nedočkal premiérové letošní výhry, naopak podruhé za sebou prohrál.

„Není to až tak rozhodující. Výsledky v přípravě před mistrovstvím Evropy 2012 taky byly kostrbaté a nakonec jsme prošli až do čtvrtfinále. Věříme, že v kvalifikaci náš výkon nastartujeme a otočí se to,“ nepřeceňuje výsledky přípravných utkání Petr Čech.

Po třech zápasech předešlých experimentů trenér Vrba tentokrát poslal na trávník výběr, který se by se měl hodně blížit chystané sestavě na úterní start kvalifikace o mistrovství Evropy, kdy se Češi střetnou s Nizozemskem.

Pro některé hráče včetně hlavních opor - brankáře Čecha a záložníka Rosického - šlo zároveň o šanci obnovit herní praxi, oba zkušení hráči totiž ztratili pozici v základních jedenáctkách svých klubů.

Poprvé pod explzeňským trenérem v reprezentaci nastoupil záložník Petr Jiráček a Karel Pilař. Ve středu obrany pak dostala přednost dvojice Michal Kadlec a Václav Procházka a na hrot byl nasazen Matěj Vydra.

Američané jsou v Praze už tři dny a kouč Klinsmann dal šanci mnoha mladým fotbalistům, kteří chyběli na nedávném světovém šampionátu v Brazílii. Na druhé straně Atlantiku navíc běží domácí liga a týmy by tak jen nerady pouštěly své hráče v rozhodující fázi sezony pryč.

„Po mistrovství v Brazílii už myslíme na to, které bude za čtyři roky v Rusku. Pro nás začíná už teď, a proto dostávají šanci šikovní mladí hráči s velkým příslibem do budoucna,“ uvedl německý rodák.


Mladý tým trenéra Klinsmanna Čechy od první minuty jednoznačně převyšoval v pohybu a rychlými náběhy zlobil domácí obranu. Stejně aktivně přistupovali hosté i k defenzivě a Vrbovi svěřenci se dlouho nemohli prosadit.

I přes strádání v pohybu se český tým nakonec dostal do dvou šancí. A u té druhé chybělo opravdu málo, aby slavili gól. Místo střely z malého vápna ale Rosický rychlý protiútok zakončil nepřesnou přihrávkou.

Krátce před přestávkou pak gól vstřelili Američané. Čech přihrál Daridovi, jenže ten dobře nezpracoval a o míč ho obral Diskerud. Americký záložník pak běžel na Čecha, a byť si český brankář s jeho střelou poradil, dorážející Bedoya byl nad jeho síly.

Čeští hráči po pauze přidali v předtím tolik scházející aktivitě, ke gólům ale jejich snaha nevedla. Trenér Vrba využil hned všech šest střídání a čerství hráči tlačili na americký tým, jenže ten skvělými zákroky jistil střídající gólman Nick Rimando.

Velké šance měli především Řezník a Pudil, co ale americkému metr osmasedmdesát centimetrů
vysokému brankáři schází na výšce, to nahradil mrštností a reflexem.

Alejandro Bedoya slaví svůj gól | Foto: ČTK

ČR - USA 0:1 (0:1)

Branka:
39. Bedoya. Rozhodčí: Vad - Kispál, Tóth (všichni Maď.). ŽK: Morales (USA). Diváci: 12.624.

Sestavy:

ČR: Čech - Kadeřábek (46. Řezník), Procházka, M. Kadlec, Limberský - Darida (79. Dočkal), Jiráček (46. Vácha) - Pilař (46. Petržela), Rosický, Krejčí (68. Pudil) - Vydra (46. Kolář). Trenér: Vrba.
USA: Guzan (46. Rimando) - Johnson, Orozco (46. Ream), Brooks, Chandler (62. Garza) - Bedoya (68. Hyndman), Corona (62. Morales), Diskerud (62. Shea) - Gyau, Altidore, Green. Trenér: Klinsmann.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme