Sledovali jsme ONLINE: Plzeň vyhrála nad Jihlavou 2:0 a získala mistrovský titul

Fotbalisté Plzně vyhráli v utkání 28. kola nad Jihlavou 2:0 a získali mistrovský titul. Skóre otevřel v prvním poločase Hubník a druhý gól přidal ještě v závěru prvního poločasu Rajtoral. Ve druhém poločasu už domácí výsledek udrželi a zaslouženě získali mistrovský titul.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

František Rajtoral střílí druhý gól Plzně v utkání s Jihlavou a přiblížil domácím mistrovský titul

František Rajtoral střílí druhý gól Plzně v utkání s Jihlavou a přiblížil domácím mistrovský titul | Zdroj: ČTK

Plzeň nastoupila do utkání s velkou chutí, vyprodané tribuny od úvodního hvizdu hnaly domácí za vítězstvím, ale ti se dlouho nemohli střelecky prosadit.

Největší šanci v úvodní desetiminutovce tak měl jihlavský Jánoš, který po centru Vaculíka z rohového kopu zůstal před branku zcela sám, ale míč špatně trefil a šanci neproměnil.

První "gólovku" domácích měl na svědomí Holenda. Po přízemním centru Kovaříka však minul Hanušovu branku.

Skóre se měnilo až v 38. minutě. Na centr Hrošovského vyskočil Kolář, jeho pokus vyrazil Hanuš pouze k Hubníkovi a pro toho nebyl problém trefit odkrytou jihlavskou branku. Bohužel při hlavičce Koláře stál Hubník v ofsajdu a gól tak platit neměl.

Za další tři minuty už skórovala Viktoria právem. Rajtoral předvedl pěknou individuální akci a protlačil míč až za jihlavského brankáře. Stínem prvního poločasu bylo zranění hostujícího kapitána Vaculíka. Ten musel odstoupit ve 34. minutě.

Ve druhém poločase hráli domácí na jistotu a skóre už se neměnilo. Největší šanci měl Mahmutovič, který dvakrát mohl skórovat, ale ani jednu šanci nevyužil.

V závěru zápasu potěšil všechny plzeňské fanoušky trenér Koubek, když poslal na poslední minuty na hřiště Pavla Horvátha, kterého přivítal hromový potlesk vyprodaného stadionu ve stoje.

Po utkání věnovali hráči Viktorky titul nemocnému spoluhráči Mariánu Čišovskému, když si vzali na sebe trička s číslem 28!

Fotbalová liga - mistři za posledních 10 let | Foto: Český rozhlas

28. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - Vysočina Jihlava 2:0 (2:0)
Branky: 38. R. Hubník, 42. Rajtoral. Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Pochylý. ŽK: Rajtoral - Hybš, Jánoš. Diváci: 11 355.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník, Baránek, Limberský - Procházka, Hrošovský (87. Horváth) - Pilař (67. Petržela), D. Kolář, Kovařík - Holenda (56. Mahmutovič). Trenér: M. Koubek.
Jihlava: Hanuš - Marek, Tlustý, J. Krejčí, Hybš - Jánoš, Demeter (46. Nerad) - Kukol, Šulek (83. Batioja), Vaculík (34. Fulnek) - Mešanovič. Trenér: Klusáček.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme