Spartě bude chybět v lize kapitán Řepka - plynou z toho i výhody

Český mistr chce v Českých Budějovicích uzmout první body ze hřiště soupeře v této sezóně Gambrinus ligy. Fotbalisté Sparty o to budou usilovat bez stopera a kapitána Tomáše Řepky, který se ocitl v jakési fotbalové vazbě, než disciplinární komise vynese konečnou výši trestu. Možná se to na první pohled nezdá, ale Řepkova absence skýtá pro Spartu řadu výhod.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Tomáš Řepka má kvůli plivanci pozastavenou činnost

Fotbalista Tomáš Řepka má kvůli plivanci pozastavenou činnost | Zdroj: ČTK

Předně je od Tomáše Řepky velmi taktické, že se poučil z ročníku 2007/2008, kdy hozením míče po Aleši Bestovi v podstatě připravil svůj klub o titul. Tentokrát si vybil své zatmění mysli už ve druhém kole, nechal ho až na závěr utkání a navíc ho dokázal před zraky většiny přítomných ukrýt.

Z toho plyne poměrně značná šance, že Sparta Řepku nebude postrádat v klíčových pasážích sezóny. Navíc Sparta žehrá na to, že jí ligové zápasy ubírají síly před těmi pohárovými, ve kterých je její reprezentace důležitá pro celý český fotbal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparta nucené postrádá kapitána Řepku. Pro klub z toho plynou i výhody

Řepka neponechal nic náhodě a odpočinek před náročným poznaňským duelem o postup do play-off o Ligu mistrů si zajistil sám. Však už není nejmladší a nedělní pauza mu před středeční bitvou jenom prospěje.

S tím souvisí také třetí plus, které Řepkova absence Spartě nabízí. Jejímu kapitánovi bude během této sezóny už 37 let. Ani Lenin nebyl věčný, takže o Řepkovi v sestavě Sparty bude zřejmě platit totéž. Letenský tým si bude muset zvyknout na život po Řepkovi. Teď k tomu má po několik ligových kol příležitost a začít může už dnes v Českých Budějovicích.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme