Spartu stále trápí marodka, musí sázet na mladíky. Humor už mi dochází, přiznává kouč Holoubek

Zkušení fotbalisté došli. Tak by si mohl povzdechnout trenér Sparty David Holoubek, který pro ligový zápas s Karvinou neměl obvyklých členů A-týmu už ani tolik, aby z nich poskládal základní sestavu. Pražané utkání 14. kola s nováčkem soutěže přesto zvládli a vyhráli 3:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V utkání proti Spartě si svůj ligový debut odbyl Christian Frýdek

V utkání proti Spartě si svůj ligový debut odbyl Christian Frýdek | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Na žádného nedávného maroda se nedostalo. Z početné skupiny Rosický, Frýdek, Vácha, Šural, Václav Kadlec, Čermák, Zahustel a Sáček se totiž neuzdravil nikdo, disciplinární trest nepustil na trávník ani Dočkala s Mazuchem, a tak musel do základní sestavy někdo z juniorky nebo dorostu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jsme ve složité situaci, humor už mi dochází, přiznává kouč Sparty David Holoubek, jehož tým trápí zranění

„Debut to byl příjemný, to je jasné, protože se vyhrálo. Nejdříve panovala taková lehká nervozita, ale snažil jsem se podat co nejlepší výkon,“ říkal po své ligové premiéře v základní sestavě 18letý Filip Havelka, celý druhý poločas pak odehrál stejně starý Zinedin Mustedenagič.

Oba si na své první góly za sparťanské áčko musí ještě počkat, výhru nad Karvinou zařídili svými brankami vedle 35letého kapitána Davida Lafaty jiní mladíci, na současné poměry letenského týmu už prověření: 19letý Matěj Pulkrab a 21letý Daniel Holzer.

„Zraněných je tady opravdu hodně. A my zkušenější mladší hráči už musíme tým trošku táhnout – góly, asistencemi a pomáháním ještě mladším,“ prohlásil Holzer.

Fotbalisté Sparty s přehledem porazili Karvinou. Na vedoucí Plzeň nyní ztrácí 7 bodů

Číst článek

Sparťanský trenér David Holoubek si už před minulými zápasy dělal legraci, že se mu sestava skládá snadno: kdo je z obvyklého A týmu zdravý, hraje. Teď ale přiznává, že mu tolik do smíchu nebylo.

„Je pravda, že mi už humor dochází, protože je to fakt složitá situace. Humor mi navíc ubyl poté, co mi v deset hodin dopoledne před zápasem volal lékař, že je Lukáš Mareček na infuzi, že je mu špatně a že celou noc nespal. Jsem za něj rád, že do toho zápasu vůbec šel a že ho zvládl. V tuhle chvíli tam dáváme zdravé hráče a budeme tam dávat i kluky z devatenáctky, jiné hráče nemáme,“ přiznal Holoubek.

A stejné to prý bude i ve čtvrtečním duelu Evropské ligy proti Southamptonu – sice se vrátí Dočkal s Mazuchem, ale kvůli trestu bude chybět pro změnu Pulkrab.

Jan Suchan, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme