Vybrat si štěstí teď není úplně dobrý, tvrdí Petr Čech. Proti Rusku málem inkasoval lacinou branku

Fotbaloví reprezentanti se vraceli z týdenního soustředění v Rakousku zvesela. Po výhře nad Maltou vybojovali další, mnohem hodnotnější výhru. V předposledním přípravném duelu před Eurem porazili v Innsbrucku Rusko 2:1. A zvládli to i se zaváháním brankáře Petra Čecha, které připomnělo minulá dvě mistrovství Evropy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech pustil za svá záda jednu střelu Rusů, i ta „zaplavala“

Petr Čech pustil za svá záda jednu střelu Rusů, i ta „zaplavala“ | Zdroj: Reuters

Za stavu 1:1 na konci zápasu letí na Petra Čecha Denisovova střela z dálky.

Míč rychle klesá, míří přímo na českého brankáře a ten ho ani nechytá, ani nevyráží, jen lehce tečuje. Pak zvoní tyčka a Čech si může oddychnout – balon se mu odráží do náručí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ten balon letěl prostě tak zvláštně. Střela šla nejdřív doleva a skončila úplně na opačný straně, popsal brankář fotbalové reprezentace Petr Čech

„Ten balon letěl prostě tak zvláštně. Střela šla nejdřív doleva a skončila úplně na opačný straně. Na poslední chvíli jsem tam dával ruce, prakticky jsem skoro i minul. Strčil jsem tam ruku a škrtnul jsem ho. V jednu chvíli jsem si myslel, že už na to ani nedosáhnu, což by bylo asi ostudný,“ komentoval brankář londýnského Arsenalu.

Možná by byla branka o něco méně ostudná než góly, které Čech dostal na minulých dvou evropských šampionátech – před osmi lety od Turků a před čtyřmi od Řeků.

Tentokrát si slabší chvíli načasoval lépe a vybral si ji už před velkým turnajem. „Vybrat si štěstí teď není úplně dobrý,“ všiml si český gólman spíš toho, že se jeho nejistý zákrok nyní obešel bez fotbalové pohromy.

Sledovali jsme ONLINE: Rosický a Necid otočili zápas s Ruskem, Češi vyhráli 2:1

Číst článek

Pod rozhodujícím zásahem tak nebyl podepsaný on, ale Tomáš Necid. A nepadl do české, ale v poslední minutě do ruské branky. „Já jsem rád, že jsem ten gól dal a na první i přihrál. Ale hlavní je, že jsme vyhráli. Cítím se dobře, pro mě je důležitý zdraví. Za každou šanci, kterou na Euru dostanu, budu rád,“ řekl Necid.

Rozhodně si o ni bývalý útočník CSKA Moskva řekl, a to i zmíněnou přihrávkou na vyrovnávací gól Tomáše Rosického. Český kapitán vydržel na hřišti tentokrát 84 minut.

Jan Kaliba, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme