První kolo play off začíná: Nedvěd chce eliminovat Straku

Odpočatí papíroví favorité versus unavení soupeři. I tak bychom mohli definovat čtvrteční hokejová utkání prvního kola play off České pojišťovny. Sportovní fanoušek si k tomu samozřejmě doplní, že v roli papírových favoritů budou na domácím ledě Plzeň a Zlín a v roli těch, kterým není tak moc co závidět, se ocitají Liberec a Slavia.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hvězda plzeňského hokejového nebe Martin Straka natáčel 12.října 09 rozhovor s Romanem Stupkou

Hvězda plzeňského hokejového nebe Martin Straka natáčel 12.října 09 rozhovor s Romanem Stupkou | Foto: ČRo Plzeň

Na první pohled je to pro nejúspěšnější dva celky základní části rovnice, kterou by měly zvládnout. Jenomže v play off se nedá všechno předem pěkně nalinkovat. Navíc - pokud se týká hokejistů Zlína - Slávie pro ně je soupeřem z kategorie těch nejnepříjemnějších a v probíhající sezoně vyhrála všechny vzájemné zápasy.

O důvod víc, aby zlínští fanoušci v minulých dnech zkoušeli na internetu poradit svým hráčům, kudy na to. Inspiraci tohoto druhu ovšem nevyhledává útočník Balachů Jaroslav Balaštík.

Přehrát

00:00 / 00:00

ORž Hokej-pozvánka 18.3..mp3

„Mě zajímá pouze výkon mužstva, a to, jak se zápas podaří mně. Nic jiného mě ani zajímat nemůže,“ popisoval útočník Zlína Jaroslav Balaštík.

Jak to asi dopadne s libereckými Bílými tygry, když se vydají do jámy lvové? Takovou otázku si může dávat před prvním zápasem na horkém plzeňském ledě každý hokejový fanoušek.

„Nemůžeme se koukat dál než na první třetinu. To je náš cíl. Musíme odkrajovat jednu třetinu za druhou. Do Plzně jedeme s velkou pokorou, protože si všichni uvědomujeme, že náš soupeř byl nejlepším mužstvem sezony. Bude to zkrátka velký boj,“ vyprávěl útočník Liberce Petr Nedvěd.

Nastoupí Martin Straka?

Být, či nebýt v sestavě pro první domácí zápasy play off, to je otázka, kterou teď řeší plzeňský kapitán Martin Straka. A odpověď pochopitelně zajímá i soupeře.

„Martin je typ hráče, který se nemusí po zranění moc dlouho rozehrávat. Nikdo samozřejmě nechce, aby play off bylo o takového hráče ochuzeno. Na druhou stranu pokud nastoupí, tak se ho budeme snažit všemi dostupnými prostředky eliminovat,“ dodal nekompromisně Nedvěd.

Únavovou zlomeninu si doléčil Martin Straka do té míry, že už začal trénovat, ale jak se říká - samotný zápas, to je přece jen jiná píseň.

„My si samozřejmě přejeme, aby se dal co nejdříve do pořádku. Martin chce hrát, to je nejdůležitější! Budeme jenom rádi, když ho přivítáme zpátky na ledě,“ řekl asistent trenéra Plzně Milan Razým.

Utkání v Plzni a ve Zlíně začínají v 18:10.

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme