Boj do posledního kola. Hokejisté Komety a Třince brání těsný náskok

Po dvou sezonách, kdy se pokoušeli o titul a neměli k němu vůbec daleko, mají brněnští hokejisté problémy v závěru základní části. Kometa se propadla na desáté místo a za sebou má dotahující se Vítkovice. Boj o předkolo play-off, respektive vyhnutí se skupině o udržení, nabírá na obrátkách se závěrem základní části.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Komety bojují o každý bod, na Vítkovice mají jen minimální náskok

Hokejisté Komety bojují o každý bod, na Vítkovice mají jen minimální náskok | Zdroj: ČTK

„Stále se hraje o 6 bodů. Máme to v rukou sami, musíme se soustředit a připravit na zápas v Pardubicích, zvládnout to tam a potom přemýšlet nad zápasem se Zlínem,“ říká obránce Komety Jozef Kováčik. Brno má náskok jen dvou bodů na jedenácté Vítkovice.

Přehrát

00:00 / 00:00

Těsnou situaci v extraligové tabulce před 51. kolem přiblížil reportér ČRo František Kuna

„Namočený“ je ale i loňský vicemistr z Třince, má na Vítkovice také náskok dvou bodů a dnes ho čeká těžký zápas v Mladé Boleslavi a na závěr základní části v Olomouci. Hanáci naopak stojí na hraně jistého čtvrtfinále, tedy na šestém místě.

K udržení pozice může pomoci jistě i Stanislav Balán, kterému to v posledních kolech střílí. „Jsem rád, že mi to tam padá. Hlavně aby to padalo i ostatním a dokázali jsme se dostat tam, kam chceme,“ ví útočník.

Olomoučtí dvakrát prohráli a na sedmý dotírající Chomutov mají náskok jen jednoho bodu.

Naopak v klidu je Liberec, vyhraje základní část a má dva rekordy, v počtu výher i bodů, ale na severu Čech ví, že jsou i tak teprve na začátku.

„Až bude úplně po sezoně, můžu říct, že tým byl vynikající a nejlepší. Zatím jsme v půlce, takže bych nijak extra neslavil,“ soustředí se obránce Jan Výtisk.

Všechny zápasy dnešního 51. kola začínají shodně v 17.20, pravidelně budeme stadiony navštěvovat po 19. hodině v pořadu S mikrofonem za hokejem.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme