Brankáři Brodeurovi připravíme slavnostní rozloučení, slibuje vedení Devils

Dnes ohlásí na tiskové konferenci konec aktivní kariéry jeden z nejlepších brankářů hokejové historie Martin Brodeur. Během nočního zápasu New Jersey, kde strávil jedenadvacet úspěšných let, se ale o jeho konci moc nemluvilo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Martin Brodeur v dresu St. Louis Blues

Gólman Martin Brodeur v dresu St. Louis Blues | Zdroj: ČTK

Možná i proto, že někteří fandové považovali Brodeurův odchod do St. Louis před touto sezónou trošku za zradu. Je to trochu paradox, protože on sám v Devils pokračovat chtěl, ale nedostal nabídku.

Kdo čekal během nočního duelu mezi Devils a Torontem nějaký Brodeurův profil na kostce nebo aspoň zmínku z úst místního hlasatele, ten se nedočkal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy na konce kariéry brankáře Martina Brodeura sbíral v New Jersey, kde dlouho působil, reportér Tomáš Lörincz

„Jeho statistiky mluví samy za sebe. Získané Stanley Cupy, vítězství v konferenci nebo v divizi… Co víc mám říct? Byl to jeden z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší brankář historie. Nevím, co víc bych k němu dodal,“ potvrdil generální manažer klubu Lou Lamoriello, že Brodeur je v organizaci Devils stále maximálně váženou osobností.

Dres s třicítkou a Brodeurovým jménem bude jednou určitě vyřazen a slavnostně pověšen ke stropu Prudential Centra. Lamoriello o tom nepochybuje.

„O tom nemůže být sporu, otázkou je jen to, kdy se to stane. Brodeur si zaslouží všechny pocty, určitě vstoupí i do Síně slávy. A my mu tady v New Jersey připravíme slavnostní rozloučení. Určitě se to stane v blízké budoucnosti,“ podotkl generální manažer Devils.

Brankářská legenda Martin Brodeur končí aktivní kariéru

Číst článek

A že ani fandové na Brodeura nezapomněli, o tom svědčí i názor Larryho, který po hale hrdě chodil v dresu s jeho jmenovkou. Na otázku, jak vnímal odchod klubové legendy do St. Louis, odpověděl s nadhledem.

„Udělal to, co si myslel, že pro něj bylo v tu chvíli nejlepší. Rozhodl se, že chce hrát v jiném systému. Tady hrál 21 let pořád jeden stejný styl hokeje, teď si třeba chtěl vyzkoušet něco jiného. A v St. Louis se hrál přeci jen trošku jiný hokej,“ řekl Larry bez špetky hořkosti v hlase.

Brodeur se tedy sice pro tentokrát nevešel do plánů místní režie, z myslí fanoušků ale nezmizel a určitě ani nezmizí.

Tomáš Lörincz, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme