Češi si únavu nepřipouští a hlavně kvůli fanouškům chtějí bronz

Český hokejový tým si na mistrovství světa zahraje o medaili. V utkání o 3. místo nastoupí odpoledne proti Spojeným státům. Rozhodovat bude především to, kolik sil v sobě ještě čeští hokejisté najdou. Už v semifinále proti Kanadě bylo znát, že únava z dlouhého turnaje se stupňuje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček

Jakub Voráček | Foto: ČRo

„Bylo vidět, že nám to moc nejezdilo. Oni se během turnaje moc nenadřeli a v semifinále bylo vidět, že ušetřili hodně sil,“ říkal po utkání s Kanadou Jaromír Jágr.

Už v semifinále bylo rozhodující to, že tým ze země javorového listu během turnaje nemusel tolik plýtvat se silami a to ho podle Jágra favorizuje i v boji o zlato.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fanoušci si medaili zaslouží nejvíc, tvrdí před zápasem o 3. místo kapitán české hokejové reprezentace Jakub Voráček

V utkání se Spojenými státy o 3. místo, už by ale měl být rezervoár sil obou celků vyčerpán zhruba stejně. Čechům by naopak mohlo pomoci to, že měli na regeneraci přeci jen o pár hodin víc.

„Možná jo, ale kluci jsou zvyklí hrát každý den. Samozřejmě je to už desáté utkání, ale určitě chceme vyhrát,“ říká trenér Vladimír Růžička a i z hlasů hráčů je poznat, že únava půjde v duelu o bronz na druhou kolej.

„Všichni jsme unavení, ale musíme dát hlavu nahoru a připravit se na zápas. Kdybychom si řekli před turnajem, že budeme hrát o medaile, tak by byl každý šťastný,“ burcuje před utkáním se Spojenými státy obránce Petr Čáslava a burcovat budou české hokejisty samozřejmě znovu zaplněné tribuny.

Právě kvůli fanouškům budou chtít čeští hokejisté duel o 3. místo vyhrát.

 
SF MS 2015: Kanada - Česko na Staroměstském náměstí v Praze

Podívejte se na krátký report z fanzóny národního týmu na Staroměstském náměstí v Praze. Byli jste tam dnes podpořit Česká hokejová reprezentace? Již zítra v 15:00 začínáme zas!#spolecnetvorime

Posted by Česká hokejová reprezentace on 16. květen 2015

„Stoprocentně, ti si to zaslouží nejvíc. Máme 24 hodin na regeneraci a přípravu na utkání o bronz. Visí tam medaile,“ dodává kapitán Jakub Voráček.

Zápas o bronz začne v 16:15 hod. a my vám ho nabídneme celý v přímém přenosu na Radiožurnálu i na streamu Český rozhlas Sport na webu zpravy.rozhlas.cz nebo v mobilní aplikaci iRadio.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme