České hokejistky poprvé v historii postoupily do čtvrtfinále mistrovství světa

Zatímco u mužské hokejové reprezentace se na velkých mezinárodních akcích počítá vždycky minimálně s postupem do čtvrtfinále, tak u žen to je jiné. Češky jsou letos teprve podruhé mezi elitou a do nejlepší osmičky mistrovství světa se dostaly poprvé v historii. Pomohl jim k tomu skvělý výkon proti Japonsku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České hokejistky si zítra zahrají finále OH mládeže

České hokejistky si zítra zahrají finále OH mládeže | Foto: olympic.cz

Češky měly při výhře 3:2 nad Japonskem hned dvojnásobné štěstí. Nájezdy rozhodovala až sedmá série a hokejistky navíc musely čekat na výsledek dalšího duelu ve skupině. Švýcarsko jim mohlo sebrat postup do play-off jen v případě výhry za tři body, ale prohrálo a bylo jasno.

Nejvíce oslavovanou hráčkou v českém dresu byla sedmnáctiletá Klára Hymlárová. Proměnila své tři pokusy a byla v nájezdech jedinou českou střelkyní.

Přehrát

00:00 / 00:00

České hokejistky na kanadském MS sleduje reportér ČRo Štěpán Pokorný

„Byla jsem docela v šoku, že mě trenéři vybrali. Naštěstí tam ten první zápas padl a pak už jde psychika nahoru, tak si na ty další věříte,“ řekla pro web hokej.cz útočnice Opavy.

Klíč k nominaci na samostatné nájezdy prozradil kouč Jiří Vozák: „Zeptali jsme se pár hráček, kdo si věří. Klára dala první nájezd, takže jsme pokračovali ve vítězném tažení a dopadlo to dobře. Bereme každou výhru, ale tři body by byly lepší.“

Po utkání tedy ještě nebylo jasné, jestli česká reprezentace postoupí, a tak z hlasu kouče Jiřího Vozáka moc patrná radost ze zisku dvou bodů nebyla - tři by znamenaly klid bez ohledu na to, jak dopadl už zmiňovaný zápas Švédska se Švýcarskem.

Teď už se ale tým může soustředit jen na to, co zlepšit ve čtvrtfinálovém utkání s Finskem. Mimo jiné se musí zaměřit na vstup do zápasu, který se Češkám nedaří, což se s Japonskem potvrdilo.

„Byly jsme většinu zápasu lepší a je škoda, že jsme nevyhrály v normálním čase. První třetiny máme špatné. Nevím, čím to je, ale pokusíme se to zlepšit,“ slibuje kapitánka Alena Polanská, která tým proti Finsku povede v sobotu od půl páté ráno.

Vítězky narazí v semifinále v Kamloops na domácí Kanadu.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme