Čeští hokejisté otočili na MS zápas se Švédy a slaví výhru 4:2

Tři zápasy, tři výhry. Taková je aktuální bilance českých hokejistů na mistrovství světa, na kterém dnes Češi porazili Švédsko 4:2. Výběr Vladimíra Vůjtka přitom do zápasu nevstoupil dobře, když po prvních 20 minutách prohrával 0:2. Ve druhé třetině však čeští hokejisté vstřelili tři branky a duel otočili. Na konečných 4:2 pak v závěru upravil hrdina českého celku Michal Birner.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češi dnes zdolali Švédy 4:2 a na MS zatím neprohráli

Češi dnes zdolali Švédy 4:2 a na MS zatím neprohráli | Zdroj: ČTK

Češi do dnešního zápasu vstoupili ve stejné sestavě, jako při zápase proti Lotyšsku, takže v bráně opět nechyběl Pavel Francouz.

Úvodní třetina vyšla mnohem lépe Švédům, kteří v ní díky Rosenovi a Lundbergovi vstřelili dvě branky.

Jako první se mezi střelce v 8. minutě zapsal Rosen, který tečoval nahození Wennberga. Rosenův gól musel následně potvrdit i videorozhodčí, protože se sudím zdálo, že švédský hráč tečoval kotouč vysokou holí.

Češi byli v úvodní dvacetiminutovce aktivní hlavně při přesilových hrách, ale ani jednu neproměnili. Naopak - osm sekund před koncem třetiny na 2:0 pro Švédsko při vlastním oslabení zvýšil po brejku Lundberg.

Prostřední část hry přinesla českým fanouškům zcela jinou podívanou. Čeští hráči byli silnější v soubojích a měli více ze hry, z čehož plynuly šance.

Není to o mých gólech, ale o práci celého týmu, říká střelec českého týmu Michal Birner

Číst článek

Ve 27. minutě Roman Červenka poslal zpoza švédské brány puk na Davida Pastrňáka a ten přesnou střelou pokořil Markströma. O sedm minut později se pak výběr Vladimíra Vůjtka dočkal vyrovnání poté, co Jan Kovář ideálně tečoval střílenou přihrávku Jakuba Jeřábka.

To však nebylo ze strany hráčů v červeném všechno. V 38. minutě totiž při vlastním oslabení ujel Švédům Michal Birner, který svou akci zakončil perfektním zakončením, čímž poslal Čechy do vedení 3:2.

V závěrečné třetině pokračovali Češi v dobrém výkonu, když i nadále dobře forčekovali a Švédům nenabízeli příliš možností k vyrovnání.

Velký zápas odehrál především Michal Birner, který v 55. minutě svým druhým gólem večera pojistil české vedení. Na tom následně nezměnila ani dlouhá power play Švédů, takže se tým Vladimíra Vůjtka může těšit z další výhry a upevnění prvního místa v tabulce skupiny A. Další možnost rozšířit své bodové konto budou mít čeští hráči ve čtvrtek, kdy se od 15.15 utkají s Norskem.

Třetí výhru dnes večer získali i Finové, kteří porazili USA v poměru 3:2. Vítězství hráčům Suomi ve 45. minutě vystřelil útočník Leo Komarov. V tabulce petrohradské skupiny patří finskému celku druhá příčka, když za vedoucí Kanadou s devíti body zaostávají pouze o hroší skóre, zatímco Američané zůstávají se třemi body čtvrtí.

Mistrovství světa v hokeji v Rusku:

Skupina A - Moskva:
ČR - Švédsko 4:2 (0:2, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 27. Pastrňák (Červenka, Jeřábek), 34. Jan Kovář (Jeřábek, Birner), 38. Birner, 55. Birner - 10. Rosén (E. Gustafsson II, Wennberg), 20. Lundberg (Sjögren). Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Sidorenko (Běl.) - McIntyre (USA), Otmachov (Rus.). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 7780.

Skupina B - Petrohrad:
Finsko - USA 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Koivu (Mikael Granlund, Aho), 13. Pihlström (Pulkkinen, Sallinen), 45. Komarov (Barkov, J. Jokinen) - 14. Vatrano (Matthews), 41. Murphy (Maroon, Larkin). Rozhodčí: Fraňo (ČR), Björk - Malmqvist (oba Švéd.), Lazarev (Rus.). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4830.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme