Hokejisté Chomutova a Plzně odvrátili druhý mečbol

Hokejisté Chomutova podruhé odvrátili postup Mladé Boleslavi do čtvrtfinále. V předkole play-off srovnali sérii na 2:2, když zvítězili 2:1. Vítěznou branku vstřelil Michal Vondrka ve vlastním oslabení. Kouč Pirátů Vladimír Růžička dosáhl jako první trenér 1000 zápasů v extralize. I Plzni se podařilo vyrovnat sérii, když si s Vítkovicemi poradila 5:2. Dvěma góly se na vítězství podílel Ondřej Kratěna.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Chomutova se radují z vítězství

Hokejisté Chomutova se radují z vítězství | Zdroj: ČTK

Mladá Boleslav sice začala lépe, když se už v páté minutě dostala díky trefě Jakuba Orsavy do vedení po velmi dobré práci Jakuba Klepiše, který vyvezl kotouč a dobře načasoval přihrávku. Vstřelený gól Boleslav nakopnul a byla i nadále aktivní, ale už se neprosadila.

Ve druhé třetině srovnal Juraj Valach a sekundu před koncem prostředí části poslal Piráty do vedení ve vlastním oslabení Michal Vondrka, který poslal puk mezi betony brankáře Brandona Maxwella. Šanci na vyrovnání měl Tomáš Urban, ale nezvládl kličku.

Rozhodující pátý duel se odehraje v neděli 12. března v Chomutově.

Plzeň poslal do vedení Miroslav Preisinger, když se prosadil v páté minutě a za šest minut využil přesilovou hru Dominik Kubalík. Ve druhé třetině našel Jakub Lev zpoza brány Ondřeje Kratěnu, který si sjel před bránu z druhé vlny a vítkovičtí hráči už nedokázali zareagovat.

Vítkovice využily na konci druhé dvacetiminutovky početní výhody a Lukáš Kucsera snížil na 1:3. Tříbrankové vedení vrátil Plzni ve třetí části Jan Schleiss, který se trefil bekhendem. A opět zafungovala spolupráce Jakuba Lva a Ondřeje Kratěny, kdy druhý jmenovaný trefil vzdušný pas.

V závěru ještě Jan Výtisk překvapil Matěje Machovského a dvě sekundy před koncem vlastního oslabení jej překonal a snížil náskok Plzně na 5:2. Rozhodující pátý duel se hraje v neděli na ledě Vítkovic.

Předkolo play off hokejové extraligy - 4. zápas:
BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Orsava (Žejdl, Klepiš) - 27. Valach (D. Kaše, Koblasa), 40. Vondrka (Sklenář, Rutta). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3975. Stav série: 2:2.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Preisinger (T. Svoboda, Stach), 11. D. Kubalík (Stach), 21. Kratěna (Lev, M. Procházka), 48. Schleiss (Hrnka, Koreis), 53. Kratěna (Lev, Němeček) - 39. Kucsera (Vandas), 56. Výtisk (P. Zdráhal). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4973. Stav série: 2:2.

Olomouc porazila Pardubice těsně 3:2. Zkraje zápasu využil přesilovou hru Jan Eberle. Pardubice měly v první části k dispozici tři početní výhody, ale ani jednu k vyrovnání nevyužily. Stav utkání srovnal až ve druhé třetině Lukáš Nahodil, jenže Miroslav Holec poslal Olomouc sekundu před závěrem do vedení.

Ve třetí dvacetiminutovce navýšil vedení Eberle, který vstřelil druhý gól v utkání. Dvě branky zaznamenal i Nahodil, který ještě dokázal snížit dvoubrankové vedení Olomouce, ale Pardubice prohrály 2:3.

2. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 26. Nahodil (Rolinek, Schaus), 54. Nahodil (P. Sýkora, Trončinský) - 3. Eberle (Škůrek, Roman Vlach), 40. Holec (Macuh), 53. Eberle (Škůrek, Burian). Rozhodčí: Kika, Kubičík - Ganger, V. Hanzlík. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 3228.

Hokejisté Karlových Varů porazili ve druhém utkání ve skupině o umístění na 11. až 14. místě Zlín 6:4. Energie o své výhře rozhodla v přesilových hrách, ve kterých vstřelili domácí čtyři branky. Nejproduktivnějším hráčem utkání byl s dvěma góly a stejným počtem asistencí útočník Tomáš Rachůnek.

HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 6:4 (1:1, 2:2, 3:1)
Branky a nahrávky: 16. V. Tomeček (T. Rachůnek, Mikulík), 24. Sičák (Gríger, Skuhravý), 28. Gríger (M. Rohan, T. Rachůnek), 42. T. Rachůnek (Flek, Mikulík), 49. Skuhravý, 57. T. Rachůnek (Benák) - 11. Ostřížek (J. Ondráček, Honejsek), 32. O. Horák (J. Ondráček, Ostřížek), 38. Kubiš, 47. Kubiš (O. Horák). Rozhodčí: Souček, Pražák - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 3:9. Využití: 4:2. Diváci: 2215.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme