Hradečtí hokejisté nezlomili brněnské prokletí, Litvínov znovu vyhrál po nájezdech

Situace na chvostu tabulky hokejové extraligy se nemění. Poslední Zlín podlehl Vítkovicím po samostatných nájezdech, které naopak Litvínov v Pardubicích – stejně jako v minulém klání proti Chomutovu – zvládl. Uspělo i Brno, jež si před vlastním publikem poradilo s Hradcem Králové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté brněnské Komety pokořili hradecký Mountfield na domácím ledě už popáté v řadě

Hokejisté brněnské Komety pokořili hradecký Mountfield na domácím ledě už popáté v řadě | Zdroj: ČTK

Hradci Králové se v Brně dlouhodobě nedaří a na ledě tamní Komety padl i tentokrát v dohrávce 19. kola extraligy. Skončila tím jeho pětizápasová šňůra venkovních vítězství.

Domácí vedli proti Mountfieldu už po čtyřech minutách 2:0, během nichž se prosadili Petr Štindl a Vojtěch Němec. Hradec snížil krátce před koncem úvodní třetiny gólem Romana Kukumberga, jenže to bylo ze strany východočeského celku vše.

Svěřenci kouče Aloise Hadamczika totiž i zkraje druhé periody opět dvakrát skórovali, čímž zvýšili už na 4:1. Také poslední pátý gól vstřelilo Brno hned v úvodu třetiny, když se v čase 40:45 v oslabení trefil Leoš Čermák.

Poslední Zlín po dohrávce 22. kola zůstal na dně tabulky. S Vítkovicemi sice držel krok až do konce, když po skončení třetí třetiny svítil na ukazateli skóre stav 2:2.

V prodloužení branka nepadla, a tak o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. Úspěšnější v nich byli domácí hokejisté. Zlín tak z Vítkovic odjel s jedním bodem.

Také zápas předposledního Litvínova, který nezvládl sedm z posledních osmi duelů, šel do prodloužení. Úřadující mistr sice v Pardubicích v předehrávce 23. kola extraligy prohrával po úvodní třetině už 0:2, ale po přestávce se Verva vzchopila a vyrovnala.

Stejně jako ve Vítkovicích, ani v Pardubicích se diváci gólu v prodloužení nedočkali. Rozhodující samostatný nájezd pak proměnil litvínovský Robin Hanzl.

Výsledky úterních zápasů hokejové extraligy:

HC Vítkovice Steel - PSG Zlín 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. E. Němec (Sloboda, Burger), 35. Vandas (Kolouch, Pastor), rozhodující sam. nájezd Kucsera - 8. Kotvan (Urbanec, O. Veselý), 51. Říčka. Rozhodčí: Hradil, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 5067.

HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Štindl (V. Němec), 4. V. Němec (Ostřížek, Hanzlík), 23. Koreis (Kováčik), 24. L. Čermák (V. Němec, Ostřížek), 41. L. Čermák (Hanzlík) - 19. Kukumberg (Bednář, Dej). Rozhodčí: Čech, Pešina - Jindra, Zíka. Vyloučení: 5:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 6920.

HC Dynamo Pardubice - HC Verva Litvínov 3:4 po sam. nájezdech (2:0, 0:2, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Čáslava (P. Sýkora, Nahodil), 20. Marcinko (Redenbach), 44. Nahodil (P. Sýkora, Rolinek) - 22. Piroš (F. Pavlík), 26. Piroš (Válek), 51. Lukeš (F. Pavlík), rozhodující sam. nájezd Hanzl. Rozhodčí: Hejduk, Šindler - Bláha, Špůr. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 7014.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme