Kaše asistoval u výhry Anaheimu, Voráčka vynuloval Mrázkův konkurent

Hokejista Jakub Voráček po dvou čtyřbodových zápasech tentokrát vyšel v NHL naprázdno. Philadelphia přesto vyhrála v Detroitu 1:0 v prodloužení a vítěznou sérii natáhla na devět utkání, což se jí povedlo naposledy v dubnu 1995. Jediným z českých hokejistů, který v nočních duelech bodoval, byl Ondřej Kaše. Jednou asistencí pomohl Anaheimu porazit Ottawu 5:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Kaše, Antoine Vermette a střelec čtvrté branky Anaheimu Nick Ritchie

Ondřej Kaše, Antoine Vermette a střelec čtvrté branky Anaheimu Nick Ritchie | Zdroj: Reuters

Anaheimu se v posledním týdnu daří na domácím kluzišti. Kačeři těsně přehráli Carolinu i San Jose. Ve třetím zápase za sebou už byl rozdíl výraznější. Ottawu přehráli 5:1.

Na čtvrtou branku přihrával ve druhé třetině český mladík Ondřej Kaše. Bývalý hráč Chomutovských pirátů rozjel akci, kterou zakončoval Nick Ritchie. Pro Kašeho šlo o pátý bod ve 13. zápase NHL.

Nejlepší formu v soutěži aktuálně mají Letci z Philadelphie. Vyhráli podeváté v řadě, což se jim naposledy povedlo před 21 lety. Zápas s Detroitem byl ale velmi těsný a diváci čekali na gól skoro 63 minut hry. O výhře 1:0 rozhodl střelec Flyers posledních dní Brayden Schenn.

Do branky Detroitu se poprvé po zranění od začátku postavil Jimmy Howard, který vytlačil Petra Mrázka na střídačku. Rovnou se stal první hvězdou zápasu, když pochytal 35 střel Philadelphie, mezi nimi i 3 od Jakuba Voráčka, který po dvou čtyřbodových zápasech tentokrát vyšel naprázdno.

Rozhodující branka padla na konci třetí minuty prodloužení. Při hře 3 na 3 Brayden Schenn zavezl puk do útočného pásma, vyměnil si ho s bekem Provorovem a Howarda přelstil dlouhým bekhendovým blafákem.

NHL:
Anaheim - Ottawa 5:1, Detroit - Philadelphia 0:1 v prodl., Washington - Vancouver 3:0, Edmonton - Winnipeg 3:2, Chicago - Dallas 3:1, Toronto - Colorado 1:3, NY Rangers - New Jersey 5:0, Minnesota - St. Louis 3:1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme