Puk na památku i pěna v obličeji v obličeji. Dva čeští mladíci slavili první gól v NHL

Nestává se často, aby si hned dva čeští hokejisté připsali premiérový gól v NHL během jedné noci. Po jménu David Kaše má český hokej další dva nové střelce v nejlepší lize světa - Lukáše Sedláka a Jakub Vránu. Oba si své premiérové zásahy užili na ledě i po zápase v kabině.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Vrána střílí svůj první gól v NHL

Jakub Vrána střílí svůj první gól v NHL | Zdroj: ČTK

„Ale jo, cítím se dobře. Už v posledních zápasech jsem měl hodně střel na branku a pořád tomu něco chybělo. Konečně jsem se dočkal. Musím hlavně pochválit ‚Kuzýho‘,“ děkoval Jakub Vrána spoluhráči Kuzněcovovi.

Na jeho přihrávku si přijel přímo k brankovišti Buffala a svém pátém zápase mezi elitou je to pro něj první gól i bod. „Hráč tady musí být opravdu hodně chytrý a průbojný, aby se prosadil...,“ vyprávěl klubové televizi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jakub Vrána a Lukáš Sedlák vstřelili svůj první gól v NHL během jednoho večera

Svojí větu dvacetiletý útočník nedokončil, protože mu spoluhráči během rozhovoru pro klubovou televizi napatlali na obličej pěnu z gelu na holení.

Po výbuchu smíchu dokázal i zvážnět při otázce na sny o jeho prvním gólu v NHL. „To opravdu nevím. Já jsem si nikdy nepředstavoval a nesnil o tom, jaké budu mít pocity, až dám první gól v NHL. Já prostě střílím na bránu a doufám, že tam něco spadne."

Asistent Kuzněcov českému mladíkovi hned sebral a odvezl puk. Vrána pak sklidil na střídačce pochvalu i od elitního kanonýra Alexandra Ovečkina.

V Detroitu poplácávali dalšího nováčka. Za Columbus poprvé skóroval Lukáš Sedlák. „Je to neskutečné. Hodně jsem si oddychnul po těch dvaadvaceti zápasech bez gólu. Celé se to vlastně seběhlo dost narychlo," říkal po zápase novinářům.

Po třech sezonách v AHL dostal šanci v dresu Columbusu, a po pěti asistencích má i gól.

„Chodím před branku a tam se pokouším dorážet. Doufám, že jsem to teď protrhnul a půjde to tak dál. Dát ten první gól je asi nejtěžší, nezbývá než na to navázat,“ říká Lukáš Sedlák, který si první branku v NHL připsal na ledě Detroitu, v legendární Joe Luis Areně, která po sezoně končí a moc hráčů už v ní svůj premiérový gól nedá.

Shodou okolnosti si mohl udělat český útočník srandu z gólmana, kterého překonal. Byl to Petr Mrázek. Legraci si ale dělal spíš z reportérů, kteří se ho ptali, jak ho těší, že je konečně mezi nováčky v tabulce střelců. „Budu tam. Ale až někde úplně dole,“ říká Lukáš Sedlák.

Oba Češi museli být hodně trpěliví, aby si počkal na svůj start, respektive první gól v NHL. Sedlák by mohl leccos vyprávět o konkurenčním prostředí v AHL, Vrána zase dlouho sbíral zkušenosti ve švédském Linköpingu. Zatím to vypadá, že by se ale čeští mladící do svých minulých působišť vracet nemuseli. V NHL získávají důstojné místo.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme