Litvínov prohrál třetí zápas v řadě. Soupeři nám ujíždějí, všímá si brankář Janus

Hokejový mistr z Litvínova zažívá těžký a nepovedený start do nového ročníku extraligy. Po roce a půl prohrál tři zápasy za sebou. Verva ve včerejším 4. kole nejvyšší soutěže nestačila na brněnskou Kometu, které podlehla na svém ledě 2:3.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Janus inkasoval od komety rozhodující gól při vlastní přesilovce

Jaroslav Janus inkasoval od komety rozhodující gól při vlastní přesilovce | Zdroj: ČTK

„Loňská sezona se povedla, ale v té předtím jsme prohrávali. Uvidíme, co to s námi udělá. Tohle je zkušené mužstvo, aby se s tím popasovalo. Začátek sezony se nám nepovedl, ale musíme do toho šlápnout,“ nedělá ze série tří porážek klíčový litvínovský útočník Robin Hanzl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ani po třech porážkách v řadě hokejisté Litvínova nepanikaří, musí ale zlepšit obranu

Proti Brnu otevřel Hanzl gólový účet. „Cítím se docela dobře, i bodově to jde. Jen to nevede k týmovému vítězství,“ uvedl útočník, který má po čtyřech zápasech pět bodů.

Kometa skóre otočila. Vítěznou branku dala 3 minuty před koncem dokonce v oslabení. „Hráli jsme dobrý útočný hokej. Soupeř čekal na naše chyby a z brejků dával góly. Je třeba hrát lépe vzadu. Stále myslíme ofenzivně a pak nám soupeři ujedou,“ našel příčiny porážky brankář Jaroslav Janus.

Verva tak musí zlepšit týmové bránění. „Musíme v pěti dozadu, špatně si rozebíráme hráče. Několikrát nás vybrejkovali a měli jsme problémy se vrátit. Nevím, jestli to je fyzička, osobní chyby, nebo jestli si to špatně rozebíráme. To je na trenérech, aby nám to vysvětlili,“ přemýšlí Robin Hanzl.

Už zítra čeká na hokejisty Litvínova úvodní zápas play-off Ligy mistrů. Verva se představí ve Vídni.

David Kalvas, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme