Obránce Meszároš se proměnil v nečekaného slovenského střelce

Na svůj první reprezentační gól čekal jedenáct let. A když se vysněné trefy konečně dočkal, rozstřílel se tak, že je nejlepším kanonýrem svého mužstva na právě probíhajícím hokejovém mistrovství světa v Praze a Ostravě. Takový je příběh slovenského obránce Andreje Meszároše.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrej Meszároš se raduje z vítězného gólu v duelu s Běloruskem, který vstřelil v prodloužení

Andrej Meszároš se raduje z vítězného gólu v duelu s Běloruskem, který vstřelil v prodloužení | Zdroj: ČTK

„Jsem rád, že jsem konečně dal svůj první reprezentační gól. Byla to nádhera,“ řekl Andrej Meszároš po vítězství nad Běloruskem.

Svou premiérovou trefu v národním týmu oslavil bouřlivě. V návalu eurofie naskočil na plexisklo a hecoval fanoušky na tribunách.

Přehrát

00:00 / 00:00

Andrej Meszároš neskrýval radost nad tím, že se po 11 letech gólově prosadil v dresu slovenské reprezentace

„Jsem rád, že se chytil. Byl to gól jeho kalibru a kategorie,“ ocenil střelecké probuzení svého klíčového obránce také trenér Vladimír Vůjtek.

Premiérový reprezentační zásah do černého probudil v Andreji Meszárošovi nečekaného střelce. Ve stejném utkání se trefil ještě podruhé a o den později zaznamenal při výhře 3:1 nad Slovinskem dokonce i svůj třetí gól na šampionátu.

„Je to dobré, hlavně, když se vyhrává. Snažím se střílet pořád, někdy to tam padne, někdy ne. Jsem rád, že mi to tam padlo v pravý moment,“ prohlásil obránce Buffal Sabres, který je se třemi vstřelenými brankami dokonce nejlepším střelcem Slovenska na tomto šampionátu.

Rázem vysloužil také pozornost zahraničních médií. Jenže poslední duel s Norskem rodákovi z Považské Bystrice nevyšel.

Slovákům chybí lehkost. Cesta do čtvrtfinále vede přes těžké soupeře

Číst článek

Za bodnutí koncem hole dostal trest na 5 minut + do konce utkání a výrazně se tak podepsal pod jedinou porážkou, která Slovákům notně zkomplikovala cestu do čtvrtfinále. Devětadvacetiletý obránce to schytal i od trenéra Vladimíra Vůjtka.

„Hokej je emotivní hra. Andrej se omluvil celé kabině, ale jeho faul byl zbytečný,“ pokáral zkušený kouč svého svěřence.

Direktoriát turnaje však podržel nad slovenským reprezentantem ochrannou ruku. Žádná další suspendace už nepřišla, takže Andrej Meszároš může pokračovat ve svém životním turnaji i v dnešním utkání proti Finsku.

Radim Sajbot, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme