Sledovali jsme ONLINE: Liberec vyhrál na Spartě 4:1, srovnal finálovou sérii

Hokejisté Liberce rychle zapomněli na včerejší porážku a ve čtvrtém zápase finálové série hokejové extraligy zvítězili na ledě Sparty v O2 areně 4:1. Pomohl jim k tomu soustředěný výkon, chyby domácích a jistý brankář Marek Schwarz. Stav finále je vyrovnaný 2:2 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Důsledná obrana Sparty včera povolila Bílým Tygrům jediný gól za již rozhodnutého stavu

Důsledná obrana Sparty včera povolila Bílým Tygrům jediný gól za již rozhodnutého stavu | Zdroj: ČTK

Bílí Tygři chtěli odčinit včerejší porážku a v průběhu celé první třetiny si fyzicky namáhavým hokejem vytvářeli převahu. Během prvních dvaceti minut Spartu přestříleli 15:5, ale Pöpperleho nepřekonali.

Marek Schwarz, který nahradil v brance Severočechů Jána Lašáka, se musel rychle přesouvat proti kličkované Jana Hlaváče, ani sparťanský veterán se ale neprosadil.

Převahu využili Severočeši až na začátku druhé třetiny. Během 71 sekund se prosadili Řepík s Vlachem a získali Liberci dvougólové vedení. Nejdřív využil Švrčkovu ztrátu Michal Řepík a pak se z tlaku čtvrté pětky prosadil Jaroslav Vlach.

Za domácí mohl reagovat Miroslav Forman, jeho trestné střílení ale zneškodnil skvělý Schwarz. Zato Pöpperle měl dvě a půl minuty před druhou přestávkou smůlu, když těsně nedokázal zastavit střelu Bulíře. Po druhé třetině vedl Liberec 3:0.

Překvapivý tah Filipa Pešána, Marek Schwarz v brance Bílých Tygrů, držel čisté konto téměř celý zápas. Vychytal i pokusy Kumstáta a Hlinky. Až 3 minuty před koncem ho propálil Jan Švrček, ale to už bylo pozdě.

Domácí ještě zkusili hru bez brankáře, ale Radim Šimek do prázdné branky uzavřel konečné skóre na 4:1. Za stavu 2:2 na zápasy se série stěhuje do Liberce, kde se v pátek odehraje pátý zápas. Ten šestý je na programu v neděli znovu v O2 areně.

Souběžně s finále se hrály i dva zápasy baráže a Karlovy Vary se velmi přiblížily záchraně, když porazily už jistě zachráněný Litvínov 5:3. Nahrála jim i prohra Slavie 1:4 v Jihlavě.

Finále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 57. Švrček (J. Hlinka, Buchtele) - 22. Řepík, 23. J. Vlach (Šimek, D. Špaček), 38. Bulíř (Radivojevič, Šimek), 54. Šimek (Valský). Rozhodčí: Hejduk, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 16.962. Stav série: 2:2.

10. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Dukla Jihlava - HC Slavia Praha 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Melenovský (Anděl), 13. Prokš (V. Zadražil, Dobrovolný), 45. Grebeňuk (Důras, Kolář), 47. F. Seman (Harkabus) - 27. Mikulík (Robinson). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 6:8, navíc Bilčík (Jihlava) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1746.

HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 5:3 (3:1, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Haščák (Bičánek, T. Rachůnek), 14. Sičák (Huna, Vachovec), 20. J. Svoboda (Marosz, Gulaši), 33. Huna (Koblasa, Kůs), 34. Kůs (Sičák, T. Rachůnek) - 8. R. Pšurný (Stříbrný, Piroš), 24. R. Pšurný (Stříbrny, F. Pavlík), 35. Trávníček (Martynek, Šimeček). Rozhodčí: Pešina, Šindler - Lhotský, Špůr. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 3256.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme