U Rolinků chodil Ježíšek už 13. prosince

Hokejová profese je neúprosná. Mění vám kalendář, Vánoce slavíte jindy, než bývá zvykem. To je i případ kapitána letošních mistrů světa - Tomáše Rolinka. Na Štědrý den totiž musí do práce. Jeho Metalurg Magnitogorsk má v Kontinentální lize na programu zápas.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejista Tomáš Rolinek v souboji se Švédem Martinem Thornbergem

Český hokejista Tomáš Rolinek v souboji se Švédem Martinem Thornbergem | Zdroj: ČTK

Zkrátka, na volno během vánočních a novoročních svátků musí hokejisté zapomenout. Kalendář je neúprosný. Mají alespoň nějaké? "Máme na Nový rok asi dva dny volno, ale klasický Štědrý den, jak ho známe v Čechách, nemáme. Zrovna 24. prosince hrajeme doma zápas. Takže vůbec nepřipadá v úvahu, abychom si udělali volno na Štědrý den."

Tomáš Rolinek tak musel svým ratolestem udělat radost už dříve. Před reprezentačním srazem a odletem do Finska na druhý díl Euro Cupu. „Děti dostaly dárky, protože jinak to v naší profesi nejde. Je pravda, že ještě trochu cítím bramborový salát a kapra, který k tomu samozřejmě patří.“

Přehrát

00:00 / 00:00

U Rolinků chodil Ježíšek už 13. prosince

Svěřil se rodák ze Žďárku nad Sázavou. O vánoční atmosféru rozhodně své nejbližší nepřipravil. "Proto jsme si doma Štědrý den se vším všudy, s pohádkami, s koledami a s cukrovím udělali. Ale stejně pravou vánoční atmosféru, která je 24. prosince nenavodíte."

Nechyběla pohádková klasika - Tři oříšky pro Popelku a koledy. Nemají ale děti problémy s tím, že vánoce se u Rolinků slaví dříve, než v každé jiné rodině? Letos tedy 13. prosince? "Oni už jsou zvyklí, protože letos to bylo potřetí." Jinak je tomu ovšem v případě učitelek v mateřské škole. Tam bylo nutné přeci jen něco vysvětlovat.

"Když jsem vedl tříletého syna do školky, tak jsem vysvětloval paní učitelce, že když bude malej vykládat, že už chodil Ježíšek, tak aby mu to věřili a nemysleli si, že je blázen, nebo že si dělá srandu. Takže na tohle jsme paní učitelku upozorňovali, aby věděla, že u nás už Ježíšek chodil." Uzavřel téma Vánoce a Štědrý den kapitán hokejových mistrů světa Tomáš Rolinek.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme