V extralize jsou dva nováčci, v Mladé Boleslavi myslí i na předkolo play-off

Hokejová Tipsport extraliga stojí na startu nové sezony. Oživit ji chtějí oba nováčci - Mladá Boleslav i Olomouc. Středočeši se mezi elitu vrátili po dvouleté pauze, Hanáci po dlouhých sedmnácti letech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V minulé sezoně nosil Michal Broš dres pražské Sparty s kapitánským céčkem, teď posílil prvoligovou Mladou Boleslav

V minulé sezoně nosil Michal Broš dres pražské Sparty s kapitánským céčkem, teď posílil prvoligovou Mladou Boleslav | Foto: Jan Pavlíček

Mladá Boleslav ovládla poslední dva ročníky prvoligové soutěže. Do extraligy se vrátila na druhý pokus. Velkou zásluhu na tom mají dva nejzkušenější hřáči - David Výborný a Michal Broš, kteří se těší nejen na konfrontaci se svým bývalým zaměstnavatelem, pražskou Spartou.

„Naším hlavním cílem je nehrát tak dlouhou sezonu, jako tu sedm let po sobě kluci hrávali, to znamená baráž. Třešničkou na dortu a tajným přáním je předkolo play-off,“ vyhlíží novou sezonu osmatřicetiletý Michal Broš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cíle nováčků hokejové extraligy zjistil reportér ČRo Pavel Petr

Hokejista si uvědomuje rozdíl mezi soutěžemi. „Týmy z extraligy se snaží víc hrát hokej, v 1. lize je vše zběsilejší, ve větším pohybu a víc se bruslí. To souvisí i s taktikou. „Ale nejlepší týmy z 1. ligy jsou srovnatelné s nejhoršími z extraligy,“ všímá si útočník Mladé Boleslavi.

Mezi týmy z nejspodnějších pater tabulky Středočeši patřit rozhodně nechtějí. Disponují rozpočtem ve výši 85 milionů korun a výrazně obměnili kádr. Obranné řady například vyztužili Milan Hruška, Matěj Stříteský nebo Mitja Robar. Do útoku přišli Tomáš Hyka, David Květoň nebo Dominik Pacovský.

Druhé housle nechtějí hrát ani Olomoučtí. V zadních řadách Hanáků se objevují třeba Ivan Majeský nebo Pavel Skrbek. Ofenzivu posílili Radek Dlouhý, Jakub Matai a především Pavel Patera.

Startuje hokejová extraliga. Změny pravidel mají přinést víc gólů

Číst článek

„Je důležité chytit začátek. Dobře odstartovat, abychom měli sebevědomí a neplácali se v tom, jako se vloni plácalo Kladno. Doufám, že k tomu nedojde, ale kdyby se začátek nepovedl, tak soutěž je dlouhá,“ domnívá se olomoucký kapitán.

Jeho tým vyzve od osmnácti hodin Slavii. Mladou Boleslav čeká o půl hodiny dříve začátek utkání na ledě mistrovského Zlína. Radiožurnál bude ale sledovat i ostatní zápasy úvodního kola.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme