Právníci zjišťují, komu připadne dědictví po zesnulém zpěváku Princovi

Kontroverzní americký hudebník Prince po sobě zanechal stovky písní, u nichž si téměř žárlivě střežil autorská práva. Ta se teď stanou součástí rozsáhlého dědictví. Zatím ale není jasné, komu majetek připadne. Po Princovi totiž nezůstali žádní přímí dědicové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpěvák Prince v poločasové show Super Bowlu v únoru 2007

Zpěvák Prince v poločasové show Super Bowlu v únoru 2007 | Zdroj: Reuters

Právníci teď zjišťují, kdo má na dědictví nárok. Stále se neví, jestli po sobě sedmapadesátiletý umělec zanechal poslední vůli, v níž by o svém majetku rozhodl.

Prince neměl žijícího potomka a obě jeho manželství skončila rozvodem. Naživu už nejsou ani jeho rodiče.

Podle práva státu Minnesota, kde zemřel, teď připadají v úvahu sourozenci – Princův otec měl podle médií ještě šest dětí. Nejméně dvě z nich už ale také zemřely. Další v pořadí by byli ještě vzdálenější příbuzní.

Hodnota Princova majetku se odhaduje na stovky milionů dolarů, mimo jiné i proto, že si hudebník velmi pečlivě chránil autorská práva.

Přehrát

00:00 / 00:00

O to, jak zemřel slavný hudebník Prince a kdo po něm zdědí rozsáhlý majetek, se zajímal redaktor Zdeněk Novák

Nahrál přes 30 studiových desek a deset dalších koncertních nebo kompilačních alb. Po světě se prodalo přes 150 milionů kopií. Kromě toho Prince nahrál ještě stovky dalších písní, které buď vyšly jako singly, nebo nevyšly vůbec.

Nic bližšího se zatím neví ani o tom, proč slavný umělec zemřel. Některá americká média včetně například International Business Times zmiňují zatím neověřenou informaci lékařů, že Prince museli před týdnem náhle ošetřit – pravděpodobně kvůli předávkování drogami. Péče, které se mu v nemocnici dostalo, je prý typická pro zmírnění následků opiátů na tělo. Jde ale jen o spekulace, úmrtí stále vyšetřuje policie.

Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme