Zpěvačka Marika Gombitová v Praze představila knihu. Pokusím se vrátit na scénu, slíbila

Slovenská zpěvačka Marika Gombitová představila novou knihu Úlomky vzpomínek. Napsala ji spolu s Miroslavem Graclíkem a věnuje se v ní svému životu, včetně tragické nehody, která ji v mládí upoutala na invalidní vozík a zastavila slibnou kariéru. Zpěvačka se v poslední době na veřejnosti moc neobjevovala, to se teď má ale změnit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenská zpěvačka Marika Gombitová drží na autogramiádě svou knihu Úlomky vzpomínek

Slovenská zpěvačka Marika Gombitová drží na autogramiádě svou knihu Úlomky vzpomínek | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Napsala jsem tuto knihu, protože jsem mnoho věcí chtěla uvést na pravou míru, které se o mně napsaly. To byla dobrá příležitost,“ prozradila Českému rozhlasu Gombitová.

Autogramiáda přitáhla do knihkupectví na pražském Václavském náměstí tolik lidí, že se fronta několikrát zamotala mezi regály. Někteří fanoušci na podpis čekali i víc než dvě hodiny. Podle paní Renaty to ale za to stálo. „Chci udělat radost manželovi. Narodili se prakticky ve stejný den. On je asi o den mladší než ona,“ vysvětlila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slovenská zpěvačka Marika Gombitová se po dlouhé odmlce začala objevovat na veřejnosti a zavítala do Česka. Mluvil s ní i Matěj Štýs

Zpěvačka začala vystupovat už jako dítě a díky výraznému hlasu o ní bylo brzy slyšet. V polovině sedmdesátých let vstoupila do skupiny Modus, kde se seznámila s Mirem Žbirkou nebo Lacem Lučeničem.

Úspěšná byla i sólově a za své písně sbírala ocenění. Dvakrát třeba vyhrála anketu slovenský Slávik. Ve Zlatém slavíkovi byla třikrát stříbrná a dvakrát bronzová. V roce 1980 ale její slibnou kariéru přerušila tragická dopravní nehoda, po které ochrnula.

Na pódium se sice ještě vrátila, nikdy už ale nevystupovala tak často jako dřív. To platí dvojnásob pro Česko. Hudbě přesto zůstala věrná, kromě zpívání také skládá. Na kontě má několik set skladeb a věnuje se charitě.

Nedávno se navíc situace změnila. Gombitová se vrátila do Česka na koncerty Mira Žbirky a objevila se i na vyhlášení ankety Slavík, které přenášela televize Nova.

Absolutním Českým slavíkem je Karel Gott. Mezi zpěvačkami už po devatenácté zvítězila Lucie Bílá

Číst článek

To potěšilo fanoušky, například pana Milana, který věří, že se Marika Gombitová na koncerty vrátí naplno. „No těším se na to moc, protože zatím jsem se nedostal na koncert, ale rád bych se na nějaký dostal,“ popsal.

Podle vlastních slov zpěvačky by se mu přání mohlo splnit. „Snažím se o to a všechno pro to udělám. Teď si myslím, že je to takový návrat zpět na scénu,“ prohlásila Gombitová.

Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme