Basketbalistky IMOSu Brno budou poprvé chybět v boji o ligové medaile

Basketbalový klub IMOS Brno byl založen v roce 1993. Hned v nadcházející sezoně se natrvalo usadil v nejvyšší soutěži a pravidelně se pohyboval na špičce tabulky. Ligu dokonce čtrnáctkrát vyhrál a v roce 2006 triumfoval i v Eurolize. Současnost je ale podstatně jiná. Brňanky skončily už ve čtvrtfinále.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O postupu basketbalistek Nymburka do semifinále na úkor IMOSu rozhodla výhra 83:54

O postupu basketbalistek Nymburka do semifinále na úkor IMOSu rozhodla výhra 83:54 | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Nad síly brněnských basketbalistek byly nymburské Lvice. Středočešky vyhrály čtvrtfinálovou sérii hladce 3:0 na zápasy. IMOS se tak poprvé v historii nepředstaví mezi čtyřmi nejlepšími celky nejvyšší domácí soutěže.

„Jsem rád, když jsou věci na svém místě. Velkou radost z toho nemám, protože na brněnské soupisce je několik reprezentantek. Konec Brna ve čtvrtfinále je pro mě zklamání,“ prozradil reprezentační trenér Lubor Blažek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalistky brněnského IMOSu se o budoucnost klubu nebojí, ovšem samy netuší, co bude dál

Nevěří však tomu, že by letošní brněnský výpadek mohl mít nepříznivý dopad i na budoucnost celku, který významným způsobem poznamenal českou basketbalovou historii.

„To si vůbec nechci připouštět. Brno bylo, je a pevně věřím, že i nadále bude základnou pro výchovu reprezentantů. O tomhle nechci vůbec spekulovat,“ dodal reprezentační kouč.

V Eurolize Brňankám patřilo poslední místo v základní skupině, když nevyhrály jediný zápas. Radost z výhry nepoznaly Žabiny ani ve vyřazovacích bojích na domácích palubovkách.

Basketbalistky Nymburka přepsaly vyřazením brněnského IMOSu historii

Číst článek

„Nedávno jsme se bavili o polovině sezony a najednou je konec. Ani si to neuvědomujeme. Vůbec nevíme, co bude dál, nepřemýšleli jsme nad tím,“ přiznala jedna z opor týmu Michaela Stejskalová.

Na soupisce IMOSu jsou mladé hráčky

Spekulace o možném konci slavného klubu ale česká reprezentantka odmítá. „V týmu jsou hodně mladé holky, každým rokem se budou zlepšovat. Mají možnost tady hrát,“ dodala Stejskalová.

Pochopitelně vše bude závislé na ekonomické situaci a tomu, jak se brněnskému vedení podaří složit tým na příští sezonu.

„Průběh naznačoval, že sezona bude horší. Proběhly fámy, že ta příští má být zajištěna a má se hrát i Euroliga. To se ale ukáže až v příštích týdnech. Netuším, jak to bude,“ říká jedna z nejzkušenějších hráček v brněnské sestavě Kateřina Hindráková.

Trenér brněnského IMOSu Jan Bobrovský při oddechovém času | Foto: Pavel Petr

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme