Beachvolejbalistky Řeháčková s Galovou postoupily na Evropských hrách do čtvrtfinále

Karolína Řeháčková a Eliška Galová postoupily na Evropských hrách do čtvrfinále. V boji o nejlepší osmičku turnaje porazily španělskou dvojici Riberová, Fernandezová 2:1 na sety. Diana Žolnerčíková s Martinou Jakubšovou si naopak šanci bojovat o medaile ztratily.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Řeháčková (vpravo) s Eliškou Galovou slaví na Evropských hrách postup do čtvrtfinále

Karolína Řeháčková (vpravo) s Eliškou Galovou slaví na Evropských hrách postup do čtvrtfinále | Foto: Michal Jurman

„Rozhodla naše bojovnost a soustředěnost. Zpřesnily jsme balony, protože tu hodně fouká,“ těšilo po osmifinálovém zápase Karolínu Řeháčkovou.

Český pár, který se spojil právě kvůli turnaji na Evropských hrách, porazil španělskou dvojici Ester Riberaová, Amaranta Fernándezová 2:1 na sety.

Druhá česká dvojice, Diana Žolnerčíková s Martinou Jakubšovou, se naopak se turnajem loučí. V osmifinále podlehly španělské dvojici Soriaová, Lobatová v rozhodujícím třetím setu 11:15.

Za prohru prý mohou chyby při servisu soupeřek. „Nepodařilo se nám zaútočit a strašně špatně jsme bránily. Mezi naše nejlepší výsledky bych to rozhodně neřadila, ale oproti tomu, jak jsme hrály, když jsme přijely, myslím, že jsme to daly aspoň do nějaké podoby,“ hledá pozitiva Diana Žolnerčíková.

Evropské hry v Baku:
Plážový volejbal:
Ženy:
1. kolo play off: Jakubšová, Žolnerčíková (ČR) - Karimová, Ferreiraová (Ázerb.) 2:0 (21, 19).
Osmifinále: Řeháčková, Gálová (ČR) - Riberaová, Fernandezová (Šp.) 2:1 (-16, 20, 13), Soriaová, Lobatová (Šp.) - Jakubšová, Žolnerčíková 2:1 (16, -20, 11).

Zklamaná dvojice Diana Žolnerčíková (vlevo) a Martina Jakubšová do čtvrtfinále Evropských her nepostoupila | Foto: Michal Jurman

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme