Házenkář Filip Jícha musí na operaci, Barcelona na jeho uzdravení netlačí

Odchod Filipa Jíchy do Barcelony byl jedním z největších házenkářských přestupů. Aby plzeňský rodák mohl prokázat, že slavný katalánský klub angažoval nejen dlouhodobě uznávaného hráče, ale i opravdovou posilu, bude si muset několik měsíců počkat. Čeká ho totiž operace stydké kosti, se kterou laboruje už od března.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Známý házenkář Filip Jícha

Známý házenkář Filip Jícha | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

„Stydká kost, kvůli které jsem zmeškal hromadu zápasů, se bohužel nelepší. Během posledního zápasu Ligy mistrů se to rapidně zhoršilo, takže budu muset absolvovat operaci, která bude zřejmě v následujícím týdnu,“ přiznal v Barceloně Filip Jícha.

Se zánětem bojuje už od března, a i proto se ho nový zaměstnavatel rozhodl šetřit v ligových zápasech a využívat jen v duelech Ligy mistrů. Jenže ani tuhle prestižní soutěž si teď česká spojka dlouho nezahraje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Filip Jícha musí na operaci stydké kosti, zjistil v Barceloně reportér ČRo Marek Augustin

„Pokusím se ještě odehrát dva zápasy, ale budu spíš zálohou pro tým. Potřebuje to rapidní zákrok,“ říká házenkář. Operaci se dlouho chtěl vyhnout. Věřil, že zánět stydké kosti po tříměsíčním letním volnu a následné konzervativní léčbě odezní.

„Byl jsem na dobré cestě, ale nevyšlo to, tak na operaci budu muset jít. Oblast stydké kosti i tříselná kýla bude muset být odoperovaná,“ přidává podrobnosti.

33letá levá spojka ale pod tlakem, aby byl plně k dispozici co nejdřív. V klubu, který v domácí soutěži už více jak dva a půl roku neprohrál, a sezona pro něj de facto začíná až březnovými vyřazovacími boji v Lize mistrů, na českého hráče netlačí.

Vše navíc umocňuje čtyřletá délka Jíchova nového kontraktu. „Skoro rok jsem zraněný a těším se, až podstoupím zákrok, abych mohl hrát. Házená tady mě baví, všichni za mnou stojí a říkají, že mě potřebují ne teď zraněného, ale v březnu zdravého,“ říká Filip Jícha.

Marek Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme