Kafka: Museli bychom hrát na padesát procent, abychom vypadli

Česká florbalová reprezentace si na mistrovství světa v Helsinkách užívá volný den. Kromě návštěvy obchodního centra a dalších duelů v Hartwall Aréně už hráči také přemýšlí o středečním čtvrtfinálovém soupeři - Estonsku. Podle brankáře Tomáše Kafky by mělo jít o snadného soupeře. Opora národního výběru si zároveň pochvaluje denní odpočinek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Tatranu Střešovice Tomáš Kafka

Brankář Tatranu Střešovice Tomáš Kafka | Foto: Jan Suchan | Zdroj: Český rozhlas

Jak takový den volna vypadá?

Zásadní změna je ta, že odpadl ranní výklus čerstvě napadnutým sněhem - taková půlhodina totálního mučení pro nás. Mohli jsme si dospat až do deváté hodiny.

S jakým pocitem jste ráno vstávali poté, co jste postoupili ze skupiny z prvního místa, byť poslední zápas s Norskem asi nedopadl tak, jak jste si přáli?

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor Pavla Petra s florbalovým gólmanem Tomáše Kafkou

Jsou to smíšené pocity, protože ten zápas ukázal, že máme velké mezery. V defenzivě, v koncentraci, když jsme pod stresem, tak nehrajeme zkušeně. Je ale fajn, že jdeme na Estonce a nemusíme svést ten existenční zápas se Švédy. To by bylo hodně nepříjemné.

Uvědomovali jste si během zápasu, že vám "hrozí" Švédsko?

Možná si to někteří hráči začali uvědomovat, až když přišly inkasované góly na 4:2 a 4:3. Najednou se to v hlavách objevilo a na hřišti to bylo znát. Spousta lidí měla v závěru svázané ruce.

Mluvil jste o problémech v obranné části. Nemrzí vás také zbytečná vyloučení, která tým oslabují?

Ta vyloučení byla z padesáti procent chyba naše, z padesáti procent chyba rozhodčích, takže doufám, že se to opakovat nebude. Mně víc vadilo, že jsme pouštěli Nory do rychlých brejků. Připravovali jsme se na to, říkali jsme si to, ale stejně nám každou chvíli utíkali.

florbal ČR - Norsko | Foto: Česká florbalová unie

Ve středu vás čeká Estonsko. Jaké zkušenosti s tímto týmem máte?

Skoro žádné, dokonce si ani nepamatuju, jestli jsem proti nim někdy chytal. Předpokládám, že hrajou podobně jako třeba Lotyši. Je to takový hokejový styl - hodně běhají, hodně střílejí, zkoušejí to i z dálky. Pak mají několik individualit, které hrají ve finské nebo švédské lize, na ty si budeme muset dát pozor.

Ve čtvrtfinále budete favoritem. Nemůže svazovat ruce, že od vás každý očekává postup?

Myslím, že ne. To bylo v zápase s Nory, který byl důležitý kvůli tomu, jestli půjdeme na Švédy nebo na snazšího soupeře. A u Estonců je ten výkonnostní rozdíl dost značný. To bychom museli hrát na padesát procent našich možností, aby nás porazili.

Pavel Petr, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme