Pheonix porazil zásluhou Vrbaty Boston 5:2

Útočník Pheonix Coyotes Radim Vrbata se dvěma góly podílel na výhře svého týmu v zápase NHL. V pražské O2 aréně se dvakrát trefil do sítě Bostonu, a také díky jeho brankám zvítězili Kojoti nad Medvědy 5:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radim Vrbata dává gól do sítě Bostonu

Radim Vrbata dává gól do sítě Bostonu | Zdroj: ČTK

První branku utkání dal v pražské O2 Aréně právě Radim Vrbata, který do branky doklepl odražený puk. Jeho tým pak ale musel při Vrbatově vyloučení přečkat přesilovku soupeře pět na tři, Boston ale brankáře Bryzgalova nepřekonal.

Ve druhé části se nejprve prosadil Pyatt, který potrestal nedůraznost obránců Bruins před vlastní brankou. Třígólové vedení dal Coyotes Upshall, který střelou podél pravého betonu proměnil samostatný únik a pojistku přidal po dokonalém vyšachování obrany Bostonu v přesilové hře Belanger.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokej NHL Vrbata po 1. utkání.mp3

Jenže Boston v úvodu třetí části snížil. Z mezikruží se po brilantní spolupráci všech tří útočníků první formace prosadil Horton, který při přesilové hře přidal z téměř identické pozice druhou branku.

Ale na víc se Medvědi nezmohli a v závěrečných sekundách při power play inkasovali, když se podruhé v zápase trefil Radim Vrbata.

„Určitě to je příjemný. Jsem rád, že jsme zvládli první zápas a máme dva body. Během zápasu jsem se ale necítil dobře, někdy to tak je,“ řekl po utkání Radim Vrbata, který byl také vyhlášen i první hvězdou utkání.

Druhé střetnutí obou týmů na ledě pražské O2 Arény je na programu zítra od 16 hodin.

Boston Bruins - Phoenix Coyotes 2:5 (0:1, 0:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 44. Horton (Lucic, Krejčí), 50. Horton (Chára, Ryder) - 8. Vrbata (Aucoin, Jovanovski), 22. Pyatt (Ekman-Larsson, Stempniak), 36. Upshall, 40. Belanger (Whitney, Vrbata), 59. Vrbata (Jovanovski).

Rozhodčí: Leggo, Meier - Henderson, Sharrers. Vyloučení: 2:4, navíc G. Campbell - Fiddler oba 5 min. Využití: 1:1. Střely na branku: 42:37. Diváci: 15.299.

Martin Charvát, Michaela Vydrová, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme