Saganovi měsíc přípravy na tak intenzivní závod asi stačit nebude, domnívá se biker Kulhavý

Slovenský cyklista Peter Sagan usoudil, že silniční závod na srpnových olympijských hrách pro něj bude příliš těžký. Současný mistr světa na silnici ale jako junior vítězil na horském kole. Na jaře si na něm po letech zase dvakrát zazávodil a v Riu chce prohnat soupeře právě v terénu. Olympijský vítěz z Londýna Jaroslav Kulhavý ale ze Saganovy účasti v závodě horských kol nemá obavy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenský mistr světa v silniční cyklistice Peter Sagan na Českém poharu horských kol v Teplicích (pouze pro závody horských kol)

Slovenský mistr světa v silniční cyklistice Peter Sagan na Českém poharu horských kol v Teplicích (pouze pro závody horských kol) | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

Sagan jako soupeř? Ale ano, proč ne? Čeští bikeři si to s ním rozdali už při Českém poháru v Teplicích a tři ho porazili.

Jaroslav Kulhavý, olympijský vítěz z Londýna, tehdy léčil zraněné zápěstí, ale myslí si, že se silniční šampion Sagan nebude bikerům v Riu motat v čele závodu.

Přehrát

00:00 / 00:00

O medaile se na olympijských hrách v brazilském Riu budou podle českého bikera Jaroslava Kulhavého ucházet úplně jiní závodníci

„Možná jo, ale na medaili tam jsou úplně jiní lidé. Myslím si, že i když je na tom super, intenzita závodu bude úplně jiná a měsíc přípravy mu asi stačit nebude. Nemyslím si, že by bojoval o medaili,“ říká Kulhavý, ale dodává: „Určitě to bude zajímavé a pomůže to cyklistice a zvlášť horským kolům.“

V tom se shoduje se Švýcarem Florianem Vogelem, který v úterý vyhrál exhibici Pražské schody. A zároveň litoval, že se nenominoval na olympiádu.

„Je to trochu smutné, bylo by fajn s ním závodit. Ale pro sport je to cool. Nevěřím, že bude vpředu, bude to mít těžké i do desítky, ale je super, že se pro to rozhodl,“ souhlasí Vogel s Kulhavým.

A propos, Sagan byl původně biker, stejně jako další špičkoví silničáři. Kulhavý zase uvažoval o silniční kariéře. Mohli by se tedy časem oba světy prolínat víc?

„Myslím si, že spíš opačným směrem, to znamená z biků na silnici. Přece jenom Sagan nemá zapotřebí vyhrávat na horských kolech, když jezdí de facto královskou disciplínu silnici, v ní je nejlepší. Pro něj jsou biky spíš zábavou, možná trošku marketingem,“ je Kulhavý spíše skeptický k přibližování cyklistických disciplín.

Tomáš Kohout, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme