Švédské MS florbalistů by mohlo překonat i 6 let starý český rekord

Florbalisté už upínají zraky k mistrovství světa ve švédském Göteborgu. Turnaj by pro český výběr měl být cestou zpět mezi nejlepší čtyři celky světa. Podle prezidenta České florbalové unie by měl také překonat divácký rekord ze šampionátu, který pořádala v roce 2008 Česká republika.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédské MS ve florbalu by mohlo překonat český šampionát z roku 2008

Švédské MS ve florbalu by mohlo překonat český šampionát z roku 2008 | Foto: ČFbU

„Na šampionát v roce 2008 přišlo 104 tisíc fanoušků, nicméně Švédové dali najevo, že tento rekord chtějí výrazně překonat. V jejich nejvyšších cílech panovalo číslo až 200 tisíc diváků,“ přemýšlí prezident České florbalové unie Filip Šuman.

Ve Švédsku je florbal nesmírně populární. I tak se ale předpovědi o návštěvnosti šampionátu před jeho stratem zdají nereálné. Ovšem zájem o jednotlivé zápasy je značný.

Přehrát

00:00 / 00:00

S reportérem ČRo Pavlem Petrem předpovídal návštěvnost na švédském MS prezident České florbalové unie Filip Šuman

„Podle prodeje vstupenek, finále je beznadějně vyprodáno a řada dalších utkání se tomu blíží, si myslím, že český rekord padne a další pořadatelé budou mít o to větší výzvu,“ očekává první muž českého florbalu.

Fanoušky navíc může zaujmout nový hrací systém mistrovství světa. Ten si vyzkoušely loni v České republice ženy.

Už boje v základních skupinách mohou mnohé naznačit. Češi se utkají s Norskem, Švýcarskem a Estonskem. První dvě příčky zaručí přímý postup do čtvrtfinále. Třetí a čtvrtá pozice znamená ještě předkolo play-off. I to by mohlo divácký zájem zvednout.

Omlazená florbalová reprezentace vstoupí do MS, čeká ji Norsko

Číst článek

„Do budoucna nový model šampionátu zafunguje, ale pro švédské MS to tak není. Švédský fanoušek je natolik soustředěn na domácí reprezentaci, že ho utkání jiných týmů nezajímají,“ očekává Šuman, který reprezentaci na sever Evropy doprovází.

Výjimečné by mohlo být i utkání Švédska s Finskem hned v úvodní fázi turnaje. „Fakt, že se tyhle dva nejsilnější týmy světa potkávají díky novému systému už v základní skupině, určitě návštěvnosti pomůže, ale pro ostatní dny nebude mít nový systém takový efekt,“ domnívá se Filip Šuman.

Aktuální vstupy ze zápasů českého týmu vám nabídne Radiožurnál. Na streamu Český rozhlas Sport, na webové adrese zpravy.rozhlas.cz a v mobilních aplikacích pak uslyšíte přímé přenosy.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme