Umírněná euforie, hodnotí König dominanci Sky. Sám ve vedru 'vystoupil'

Brit Chris Froome dál bude nejvíce zářit v pelotonu cyklistické Tour de France. Žlutý dres celkového lídra mu náleží hlavně díky tomu, jak se vypořádal se soupeři v prvním horském dojezdu. V týmu Sky působí i Leopold König, ale tentokrát nebyl moc vidět na předních pozicích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tým Sky ovládl první horský dojezd Tour de France, Leopold König ale poměrně brzo odpadl

Tým Sky ovládl první horský dojezd Tour de France, Leopold König ale poměrně brzo odpadl | Zdroj: ČTK

„Teď už to tak snadno nebude, lidi se budou postupně dávat do kupy. Doufejme, že v dalších etapách budeme stejně silní jako dnes. Ty těžké nás teprve čekají,“ varuje Leopold König, že takový atak jako na La Pierre Saint Martin v Pyrenejích, už se nemusí povést.

Sám český zástupce ve Sky se divil tomu, co jeho tým v úvodním horském dojezdu předvedl. Froome snadno odpáral všechny soupeře, na druhém místě navíc dojel Richie Porte oblékající také černomodrý dres.

Přehrát

00:00 / 00:00

Všichni, co jeli Giro, vybouchli, hledal příčinu své ztráty v prvním horském dojezdu TdF Leopold König

„V týmu panuje umírněná euforie, protože cesta do Paříže je strašně dlouhá a čeká nás spousta práce. Musíme se držet při zemi, protože když i vzpomeneme dva roky zpátky, druhý den tým Sky úplně vybouchnul,“ upozorňuje Leopold König.

Jemu samotnému se po prvním dnu volna nejelo ideálně. „Odpadl jsem relativně brzo. V tom vedru jsem si radši vystoupil, protože jsem si říkal, že nedávalo smysl, abych tam byl o 5 kilometrů víc,“ zhodnotil situaci i s ohledem na další dva těžké dny v Pyrenejích Leopold König.

První horský dojezd Tour ovládl Froome, výrazně navýšil svůj náskok

Číst článek

Samozřejmě hledal také příčiny toho, proč se mu nohy netočily ideálně. „Když jsem se díval kolem sebe, všichni lidi, co jeli Giro, totálně vybouchli. Včetně Contadora, který je úplně někde jinde. Giro není nejlepší příprava na Tour. Ale je to teprve první dojezd, tak doufejme, že se to otočí,“ říká Leopold König.

Celkově je v pořadí Tour de France na 124. místě. Nejlepším Čechem je 18. Roman Kreuziger, který ale na celkové lídra Frooma ztrácí 12 a půl minuty.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme