Zmatky kolem postupujících na MS. Bonnerové s Hermannovou play-off uteklo

Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou si play-off na mistrovství světa nezahrají. Ve skupině skončily s bilancí dvou vyhraných setů třetí a do osmičky celků, které se mohly radovat z postupu, se nakonec nevešly. Klíč k určení pořadí těchto párů byl ovšem ještě dlouho po skončení losu nejasný.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Bonnerová a Markéta Hermannová na mistrovství světa v Nizozemsku

Martina Bonnerová a Markéta Hermannová na mistrovství světa v Nizozemsku | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Bohužel to takhle dopadlo. Vyčítat to můžeme jen sami sobě, naše hra neodpovídala tomu, co jsme chtěly na mistrovství světa předvést. Naše chyba,“ řekla krátce po losu vyřazovací části Barbora Hermannová.

Trenér Martin Tichý ale i tak původně plánoval podat protest, protože v pravidlech není přesně popsán způsob, jakým se určuje pořadí na třetích místech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Beachvolejbalistky Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou vyčítaly konec už ve skupině MS jen sami sobě

„Přiznám se, že jsem těmhle počtům nikdy moc nerozuměla. Teď, když jsme se do toho trošku ponořily, tak mi přijde zvláštní, že se to na světovce bere podle jiného čísla. Nicméně jsme měly hrát lépe, hlavně jsme měly zvládnout první zápas,“ dodala Martina Bonnerová.

O pořadí ve skupině rozhoduje nejprve počet vítězných utkání, poté poměr vyhraných bodů.

Jenže o tom, kdo se nakonec objeví mezi osmičkou nejlépe umístěných dvojic na třetích místech, nerozhoduje nejen počet výher, ale poté také poměr uhraných setů. Až poté přichází na řadu poměr uhraných míčů.

Kolocová se Slukovou na MS poprvé prohrály, druhý český pár bude v play-off chybět

Číst článek

„Na grandslamech postupují třetí dvojice ze všech skupin, proto se o to nikdo nezajímá a teď jsou kolem toho zmatky. Myslím, že FIVB (Světová volejbalová federace) by o tom měla více informovat. Jejich chyba to není. Znění jsme našli, tak je to jasné,“ říkal kouč českých hráček Martin Tichý.

Pravidlo o určování pořadí na stejných příčkách ve více skupinách český tým hledal téměř tři hodiny. Nakonec ho našel až po telefonátu Tichého s jeho bývalým spoluhráčem. I proto Češi protest stáhli.

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme