Mynář podle LN ve funkci kancléře brzy skončí, Hrad to popírá

Kancléř prezidenta Vratislav Mynář má ve funkci skončit po návštěvě čínského prezidenta, který do Prahy přiletí na konci března. Napsaly to dnešní Lidové noviny. Hrad ale informaci popírá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kancléř Vratislav Mynář

Kancléř Vratislav Mynář | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Deník v dnešním vydání uvádí, že se Miloš Zeman bude chtít zbavit někoho, kdo by mu mohl poškodit pověst u jeho případných voličů v dalších prezidentských volbách.

„K nám ty informace doléhaly postupně v uplynulých týdnech a souvisí to podle všeho s tím, že existuje předpoklad, že pan prezident Zeman bude pokračovat v obhajobě svého mandátu v příštích letech,“ říká spoluautor článku Martin Shabu z Lidových novin.

List se odvolává na tři na sobě nezávislé zdroje z okolí Hradu a z bezpečnostní komunity. Samotný Hrad ale to, že by Mynář ve funkci kancléře měl skončit, popírá.

Prezident Miloš Zeman podle svého mluvčího Jiřího Ovčáčka počká, až soud rozhodne o Mynářově bezpečnostní prověrce, kterou mu neudělil Národní bezpečnostní úřad. Kancléřův odchod po návštěvě čínského prezidenta se podle něj neplánuje.

„Lidové noviny odkazují na tři na sobě nezávislé tajemné zdroje. Já jako závislý, to znamená jako tiskový mluvčí prezidenta republiky, k tomu říkám, že to je samozřejmě nesmysl. Je to dezinformace, nic takového se neplánuje,“ uvedl Ovčáček na dotaz Českého rozhlasu.

Mynáře má údajně vystřídat Jan Novák

Lidové noviny přišly i s konkrétním jménem možného Mynářova nástupce. Podle deníku by jím mohl být ředitel administrativní sekce prezidentské kanceláře Jan Novák. I to ale Ovčáček odmítl.

„To je předčasná záležitost. Pan prezident nemá důvod k nespokojenosti s panem kancléřem, pan kancléř vykonává svou práci velmi svědomitě a ke spokojenosti pana prezidenta,“ řekl mluvčí Ovčáček.

Kauza Mynář | Foto: Český rozhlas

ČRo, Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme