Mimořádná schůze sněmovny ke zdravotnictví skončila fiaskem

Poslanci předčasně ukončili mimořádnou schůzi sněmovny. O její přerušení do 18. května požádali sami sociální demokraté, kteří ji svolali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dana Jurásková,

Dana Jurásková, | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Program jednání, na který zařadila ČSSD například privatizaci brněnské tkáňové banky a lázní Toušeň, totiž odmítli sledovat poslanci z ODS.

Ti jej označili za nepodstatný a v době krize zbytečný. V sále tak byla míň než polovina zákonodárců, z toho podstatná většina z levice.

Ministryně zdravotnictví Dana Jurásková byla prý na otázky sociální demokratů odpovídat připravená. Průběh schůze byl ale podle ní nedůstojný.

„Já jsem se snažila zahájit bod, který byl přerušen před měsícem věcným sdělením o tématu v naději, že debata se bude také věcných věcí týkat. Ovšem to, co jsem několik hodin slyšela v Poslanecké sněmovně, se týkalo všeho jiného, než konkrétně tématu, který měl být projednáván - přes politické invektivy, ke kterým já se nehodlám snížit. A v této rétorice já s Poslaneckou sněmovnou prostě diskutovat nebudu,“ posteskla si Jurásková.

Mimořádná schůze ke zdravotnictví skončila neúspěšně i minulý měsíc.

Milan Kopp, Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme