Zeman ukončil návštěvu jižní Moravy v Boskovicích, setkal se svými příznivci i odpůrci

Návštěvu Jihomoravského kraje dnes prezident Miloš Zeman ukončil v Boskovicích. Čekalo ho tam několik set občanů, kteří mu vyjádřili podporu, ale i nesouhlas s některými jeho kontroverzními výroky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman zavítal 3. prosince v rámci své třídenní návštěvy Jihomoravského kraje do dětské léčebny v Boskovicích na Blanensku

Prezident Miloš Zeman zavítal 3. prosince v rámci své třídenní návštěvy Jihomoravského kraje do dětské léčebny v Boskovicích na Blanensku | Zdroj: ČTK

Za tři dny stihl prezident na jižní Moravě navštívit 7 měst. Mimo jiné se setkal s novodobými válečnými veterány a ocenil hasiče a záchranáře, kteří se podíleli na likvidaci sesuvů půdy ve Strachotíně a Bulharech na Břeclavsku.

Hned první den své návštěvy se v Brně prezident Miloš Zeman setkal i se svými odpůrci. I za trvalého deště ho tam přivítala asi stovka lidí s červenými kartami. Na čtyři setkání s občany potom přišlo celkem několik tisíc lidí.

Někteří prezidenta chválili, jiní mu kladli otázky na jeho kontroverzní výroky z minulých týdnů. Debaty s lidmi byly ale poklidné.

„Diskuse s oponenty mě vždy naplňovala novou energií, a právě proto bych chtěl nositelům červených karet poděkovat,“ řekl prezident s tím, že na absolutní pravdu nemá právo nikdo.

Na dnešní tiskové konferenci v Boskovicích na závěr své návštěvy jižní Moravy prezident uvedl, že besedy s občany, včetně diskuse s nositeli takzvaných červených karet byly pro něj 'zpestřením návštěvy'.

„Když nejsou hloupé otázky, trpělivě vysvětluji svoje názory. Pískot je řečí ptáků, lidé by měli spolu hovořit vlastní řečí a stavět argumenty proti argumentům,“ dodal Zeman.

Diskuse prezidenta Miloše Zemana s občany v zámeckém skleníku v Boskovicich | Foto: Tomáš Jelen

Tomáš Jelen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme