Lidem z Černošic stále hrozí evakuace. Hladina řeky kolísá

Druhým dnem blokují Berounku na jezu v Černošicích u Prahy ledové kry. Hladina řeky je proto o jeden a půl metru výš než obvykle a na některých místech se vylévá do luk a polí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Berounka pod Týřovem

Berounka pod Týřovem | Foto: Stanislav Vaněk, Vesmír

Situace v Černošicích zůstává stále dramatická. Hladina řeky kolísá, v noci klesla zhruba o dvacet centimetrů. Hasiči, kteří řeku kontrolují v pravidelných intervalech, naopak při posledních dvou kontrolách zjistili, že se snížil průtok vody pod ledem. Řeku budou sledovat celou noc.

Bariéra se posunula asi o šedesát metrů a hladina řeky zase stoupla. Situace je o to horší, že se ledové kry začínají objevovat i dále proti proudu řeky. Naopak situaci uklidňuje poměrně teplé počasí.

Pokud voda bude ještě stoupat, hrozí zatopení asi padesáti domů. Jejich obyvatele vedení města už včera informovalo o možné evakuaci do tělocvičny místní základní školy.

Pavel Pavlas, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme