Kvůli sněhu stále nejezdí vlaky ze Smržovky do Josefova Dolu

Kvůli sněhu stále nejezdí vlaky v úseku Smržovka - Josefův Důl v Libereckém kraji. Jako každý rok se nad tratí objevil ledový masiv. Dopravu proto České dráhy preventivně přerušili. Správa železniční dopravní cesty teď prověřuje, zda hrozí zřícení masivu. Pokud to bude možné, pokusí se ho pracovníci odstranit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Smržovka - vlakové nádraží

Smržovka - vlakové nádraží | Foto: Radana Schaeferová

„Masiv by se odstranil mechanicky, sklepáním směrem do kolejiště. Ale při vyloučeném provozu, aby nebyla ohrožena bezpečnost cestujících ani železniční dopravy obecně,“ uvedl mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla.

Pro cestující je zavedena náhradní autobusová doprava. Kvůli nesjízdné silnici ale ani autobus nemůže zajet k zastávce Tanvaldský Špičák. Už deset dní také kvůli zaváté trati nejezdí vlaky na trati Třemešná ve Slezsku - Osoblaha.

Tereza Janouškovcová Bartůňková, pir Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme