Ostravská policie se rozrůstá, slib složilo dalších 36 nováčků

V Ostravě začalo po dlouhé době přibývat nových policistů. Špatnou zprávou pro pachatele trestné činnosti je další hromadný slib policejních nováčků, kteří budou v Ostravě hlídat bezpečnost v ulicích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie na Mostecku častěji kontroluje sběrny kvůli přibývajícím krádežím barevných kovů

Policie na Mostecku častěji kontroluje sběrny kvůli přibývajícím krádežím barevných kovů | Foto: Jan Beneš

Během prvního pololetí tohoto roku řešili strážci zákona téměř 8 tisíc zločinů, takže ani nové posily se určitě nudit nebudou.

„Teď jsme tu měli zloděje. Ukradli kola a policie od pěti nebyla schopna přijít. Přijeli až v 11 hodin večer,“ vypráví 75letá Božena Gavorová z Ostravy, která si na vlastní kůži vyzkoušela, jak vypadá nedostatek policistů. A navrhuje řešení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ostravská policie se rozrůstá, slib složilo dalších 36 nováčků

„Za první republiky měl každý policajt svůj rajón a věděl, kdo krade. A šli po něm, tak dneska by to mělo taky jít,“ míní.

„Budu se vždy a všude chovat tak, abych svým jednáním neohrozil dobrou pověst bezpečnostního sboru.“ Tak vypadá slib 36 policejních nováčků. Rychlý a věcný.

„Tak slibuji! Bylo to jasné rozhodnutí. Člověk to musí mít v sobě a pro mě to byla jasná volba. Navíc mám dvě malé děti, postavený barák a nemůžu být bez práce,“ říká Tomáš Polášek z Hlučína u Ostravy, který si splnil klukovský sen.

Ještě ho čeká rok učení, fyzické průpravy a dlouhé hodiny na střelnici, ale chce vydržet. Má jeden pozoruhodný vzor.

Tím je Karel Pavelek, vedoucí dopravního inspektorátu v Opavě, který je ve službě už 43 let a před nováčky vzpomínal na období po změně režimu. A přidal i důkaz, že dopravák pracuje pořád. Třeba když jede v zimě domů z práce.

„Zastavil jsem, dopravu pořídil, pomohl roztlačit některá auta a pak jsem tam zůstal sám. Nemohl jsem se rozjet a všichni mi zamávali,“ říká.

Celkem má Ostrava i s nováčky 1109 policistů. Je to číslo, které se už blíží požadavkům tamního magistrátu.

Martin Knitl, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme