Novým místopředsedou Nejvyššího soudu se stane Roman Fiala

Prezident Václav Klaus dnes jmenuje soudce Nejvyššího soudu Romana Fialu do funkce místopředsedy této instituce. Fiala nahradí Pavla Kučeru, který odchází do důchodu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejvyšší soud České republiky

Nejvyšší soud České republiky | Foto: Tomáš Adamec

O osobě nového místopředsedy Nejvyššího soudu jednal Václav Klaus s předsedkyní této instituce Ivou Brožovou na začátku prosince. Brožová tehdy navrhla prezidentovi čtyři jména - Fiala ale mezi nimi nebyl. Přesto podle svých slov přijala Klausovu volbu s důvěrou. Navíc doplnila, že výběr místopředsedy Nejvyššího soudu je plně v kompetenci prezidenta.

Pětačtyřicetiletý Roman Fiala je soudcem Nejvyššího soudu osmým rokem, jeho cílem je hlavně uklidnit situaci, vytvořenou kolem křesla místopředsedy soudu.

Pavel Kučera na funkci rezignoval a vyhnul se tak dočasnému zproštění kvůli kárnému řízení, související s kauzou senátora Jiřího Čunka.

Květa Moravcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme