Rezignace Ivana Rogerse zkomplikuje začátek jednání o brexitu, píší britská média

Zastánci brexitu vítají odchod velvyslance Velké Británie při Evropské unii Ivana Rogerse. Podle nich dával diplomat příliš najevo, že si odchod Británie z EU nepřeje. Rezignaci Rogerse uvítala i hlavní postava protiunijní strany UKIP Nigel Farage.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý velvyslanec Spojeného království při Evropské Unii, Sir Ivan Rogers

Bývalý velvyslanec Spojeného království při Evropské Unii, Sir Ivan Rogers | Zdroj: Reuters

Podle Farage by ale čistku potřebovala celá britská diplomacie. Menší pravděpodobnost na dobrou dohodu z britského pohledu teď vidí po odchodu Rogerse ředitel Centre for European Reform Charles Grant.

Podle komentátora pravicového Telegraphu byl Ivan Rogers dlouhodobě „diplomatem na odstřel“. Zaplnit mezeru po jeho odchodu prý nebude vůbec snadné. Sir Ivan už kdysi prý někdejšímu premiéru Cameronovi řekl, že vypsání unijního referenda je chyba.

Před pár týdny se pak v soukromí nechal Rogers slyšet, že uzavření obchodní dohody se zbytkem Unie může zabrat celou dekádu.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme