Startuje první kolo Fedcupu. Peschkeová proti “svým”

Kdyby se bývala před sedmi roky rozhodla jinak, mohla tenistka Květa Peschkeová dnes stát proti svým. Jenže myšlenka reprezentovat Německo se jí nezamlouvala, a tak na brněnském Výstavišti může ve Fed Cupu bojovat v barvách české trikolóry.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenisová raketa

Tenisová raketa | Foto: Fotobanka stock.xchng

Je to zajímavé setkání. Na jedné straně šestatřicetiletá nehrající kapitánka německého týmu Barbara Rittnerová. A na straně druhé stále aktivní a úspěšná reprezentantka Květa Peschkeová.

Je jen o dva roky mladší, ale svou někdejší deblovou partnerku zatím tenisově přežila o pět sezón: "Ten profesionální sport není tak strašně dlouhý, takže každý rok, který u toho můžete strávit navíc, každého sportovce potěší," popisuje Peschkeová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Startuje první kolo Fedcupu. Peschkeová proti “svým”

Hrdličková, Rittnerová, to byla obávaná deblová dvojice. Mezi roky 1999 a 2002 spolu tyto tenistky objely většinu turnajů na okruhu a nejen na dvorci si doopravdy rozuměly. Květa Hrdličková se pak provdala do Německa, přijala příjmení Peschkeová, ale nebylo divu, když jí Barbara Rittnerová navrhla, aby přijala i německé občanství.

Německé občanství? O tom jsem ani nepřemýšlela!

"Samozřejmě, že jsme o tom s Barbarou mluvili, ale bylo to spíš žertovně. Já jsem nikdy neuvažovala o tom, že bych za Německo hrála nebo že bych si i udělala německé občanství," vysvětluje Květa Peschkeová, že zůstává pouze u změny příjmení.

A hned také dodává proč: "Hrozně ráda reprezentuji Českou republiku a vždycky jsem tíhla k našemu týmu. Jsem ráda, že můžu být tady v Brně a doufám, že našemu týmu pomůžu dosáhnout toho úspěchu," říká.

Květa Peschkeová byla nesmírně ráda, když los prvního kola letošní Světové skupiny přiřadil týmu kapitána Petra Pály právě Německo.

S Barbarou Rittnerovou totiž stále udržuje velmi přátelský vztah: "Velice příjemné je to, že jsme nadále veliké kamarádky, telefonujeme si a vídáváme se na turnajích, takže ten náš kontakt nikdy neuhasl. Ani když Barbara už přestala hrát," říká.

Po ukončení hráčské kariéry se Rittnerová vrhla rovnou do funkcionářských pozic a brzy se stala kapitánkou německého fedcupového družstva.

Jako žena má podle Peschkeové ke svému týmu hodně blízko: "Přecijen žena se dokáže do té role u ženského týmu samozřejmě vcítit trošku jinak než muž. I když máme oba dva kapitány, kteří sami hráli a vědí, co to obnáší. Jestli je to rozhodující, to je těžko říct."

O postupujícím do semifinále Fed Cupu, zdá se, rozhodnou zcela jiné věci. Snad nakonec Peschkeová bude ráda, že se tehdy nerozhodla jinak.

Vojtěch Bidrman, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme