Berdych překonal zdravotní problémy a už myslí na Turnaj mistrů. Šance na účast stále je, věří

Od lékařů dostal zelenou, a tak zase trénuje jako zdravý sportovec. Tenista Tomáš Berdych se po rozsáhlém zánětu v oblasti slepého střeva připravuje na závěr sezony a v Praze mu v tom pomáhá i nový kouč Chorvat Goran Ivaniśević.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Foto: Tomáš Minarčík | Zdroj: Český rozhlas

Nebyl to zrovna šťastný začátek, když už se Tomáš Berdych po letech váhání rozhodl, že se na cestu k vysněnému grandslamovému titulu přece jen vydá s takzvaným superkoučem, přišly zdravotní komplikace.

Takové, že si ani český tenista neuvědomoval, že po třinácti letech vynechává turnaj velké čtyřky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Myslím si, že Tomáš Berdych může vyhrát grandslam, říká jeho nový kouč Goran Ivaniśević

„Ani jsem si to neuvědomil, měl jsem úplně jiné starosti. Ani jsem neměl chuť se na ten tenis dívat. I tohle člověka někdy potká. Je to škoda, protože ta šňůra grandslamů v řadě byla poměrně dlouhá,“ říká zanedlouho jednatřicetiletý Tomáš Berdych.

Teď už je zdravý, lehčí o čtyři kila a natěšený na zápasy. První dva turnaje chce brát spíš jako zkoušku, na těch dalších by už rád výrazněji bodoval a ještě se popral o Turnaj mistrů v Londýně, který se mu teď kvůli absenci na US Open vzdálil.

„Když se mi bude dařit, tak tam šance stále je. Myslím, že díky tomu bude závěr roku zajímavější,“ věří Berdych.

Pokud se to ale nepovede, nestane se nic hrozného, tvrdí nový trenér českého tenisty Goran Ivaniśević. Hlavním cílem je zisk grandslamového titulu a to je také to, proč k Tomáši Berdychovi do týmu přišel.

„Vím, že není nejmladší, ale myslím, že má na to grandslam vyhrát. Potřebuje trochu zlepšit servis, aby mohl hrát trochu agresivněji, využít toho, že je vysoký. Není jednoduché soutěžit s Djokovićem, Nadalem nebo Murrayem, aby byl úspěšnější, potřebuje větší pomoc svých velkých úderů servisu a forhendu,“ myslí si chorvatský trenér.

Už teď je zřejmé, jak moc názorům kouče český tenista věří. Vždyť Goran Ivaniśević možná prožíval něco podobného, na grandslamový titul čekal až do 31 let.

Tomáš Berdych s Goranem Ivaniśevićem | Foto: Jaroslav Plašil

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme