Berdych si zkomplikoval postup na Turnaj mistrů, ve Valencii se loučí v 1. kole

Tenista Tomáš Berdych vypadl hned v prvním kole turnaje ve Valencii. Domácímu Pablu Andujarovi podlehl po setech 3:6 a 2:6 a vzdaluje se mu tak účast na Turnaji mistrů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáši Berdychovi patří v žebříčku ATP aktuálně 6. místo

Tomáši Berdychovi patří v žebříčku ATP aktuálně 6. místo | Zdroj: Reuters

Berdychovi se nepodařilo navázat na nedělní výkon ve Stockholmu, kde ve finále porazil Bulhara Dimitrova.

Naopak osmadvacetiletému Andujarovi se povedlo prolomit v každé sadě hned dvakrát servis svého o rok staršího soupeře a po zásluze postoupil do dalšího kola, ve kterém se utká se srbským tenistou Lajovićem.

Brzká porážka ve Valencii Berdychovi narušila postupové plány na Turnaj mistrů. Jeho největší konkurenti Ferrer, Murray a Raonic jsou totiž ještě v pavoucích turnajů ve Valencii a Basileji.

Berdych prohrál letos v 1. kole na okruhu ATP teprve podruhé, stejně dopadl hned při vstupu do sezony na podniku v Dauhá. Celkem čtyřikrát letos nezvládl svůj první zápas turnaje, protože ještě dvakrát vypadl ve 2. kole, když v prvním měl volný los.

Výsledky tenisového turnaje mužů ve Valencii:

Dvouhra - 1. kolo:
Andújar (Šp.) - Berdych (2-ČR) 6:3, 6:2.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme