Berdych v Dubaji končí. Podruhé za sebou prohrál s Kyrgiosem

Tenista Tomáš Berdych prohrál na turnaji v Dubaji ve čtvrtfinále. Stejně jako minulý týden v Marseille skončil na raketě australského mladíka Nicka Kyrgiose, se kterým prohrál za necelou hodinu a půl dvakrát 4:6.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych prohrál v dubajském čtvrtfinále s Nickem Kyrgiosem

Tomáš Berdych prohrál v dubajském čtvrtfinále s Nickem Kyrgiosem | Zdroj: Reuters

Kyrgios se po několika hrách setu nechal ošetřit, zřejmě kvůli bolavým zádům, pak už na kurtu dominoval. S přehledem odvrátil všechny čtyři Berdychovy šance při vlastním servisu a první set vyhrál 6:4.

Po změně stran si oba tenisté své servírovací hry hlídali. Berdych se na kurtu lépe pohyboval a byl přesnější, Kyrgios spoléhal na tvrdé podání a občas překvapil rodáka z Valašského Meziříčí nedoběhnutelným kraťasem.

Rozhodnutí přišlo za stavu 4:4. Tomáš Berdych dvěma nevynucenými chybami odevzdal soupeři své podání a sebevědomý Australan v následujícím gemu proměnil hned první mečbol. Za hodinu a 22 minut Tomáš Berdych prohrál dvakrát 4:6.

Šlo už o třetí setkání obou tenistů v této sezoně. Berdych se z postupu radoval pouze na Australian Open. V posledních dvou týdnech, v Marseille a Dubaji, Australan s řecko-malajsijskými kořeny vzájemnou bilanci otočil.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2 674 445 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kyrgios (Austr.) - Berdych (3-ČR) 6:4, 6:4.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme