Chorvat Čilič vyřadil Federera a ve finále US Open vyzve Nišikoriho

Neuvěřitelné obsazení má finále mužské dvouhry na grandslamovém US Open. Nejdříve Japonec Nišikori vyřadil světovou jedničku Novaka Djokoviče, ve druhém semifinále si Chorvat Čilič poradil s nasazenou dvojkou Švýcarem Federerem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chorvatský tenista Marin Čilič se raduje z postupu do finále grandslamového US Open

Chorvatský tenista Marin Čilič se raduje z postupu do finále grandslamového US Open | Zdroj: Reuters

Chorvatský tenista nejdříve v semifinále vyřadil Tomáše Berdycha a v boji o finálovou účast dokázal pokořit i legendárního Švýcara Federera.

Stejně jako v utkání s Berdychem se i v semifinále opíral Čilič o vynikající servis. Švýcar dokázal prorazit soupeřovo podání pouze jednou ve třetím setu. Svěřenec bývalého wimbledonského vítěze Ivaniševiče nastřílel 13 es a po prvním podání měl úspěšnost 87%.

Přehrát

00:00 / 00:00

Byl to určitě nejlepší zápas mé kariéry, zářil po semifinálovém utkání s Federerem Marin Čilič

Navíc dokázal v prvních dvou setech vždy jednou vyhrát podání Federera, ve třetím setu si vypracoval čtyři brejboly a dva proměnil.

V desáté hře navíc využil hned první mečbol a po hodině a šestačtyřiceti minutách zápas ukončil ve třech setech.

„Je to pro mě úžasný den. Cítím se nádherně a jsem šťastný, že jsem dokázal takhle hrát. O tom se mi ani nezdálo. Byl to určitě nejlepší zápas mé kariéry. Je to skvělá šance a velký okamžik pro nás oba být ve finále. Teď si užívám, že můžu být šťastný a zkusím zvítězit,“ zářil po semifinálovém vítězství Čilič.

Tenisový grandslamový turnaj US Open (dotace 38,251 milionu dolarů):

Muži:
Dvouhra - semifinále:
Čilič (14-Chorv.) - Federer (2-Švýc.) 6:3, 6:4, 6:4.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme