Federer je nejstarším hráčem v Top 10, fandit mu je ale stále moderní

34letý švýcarský tenista Roger Federer těší miliony fanoušků po celém světě už skoro 20 let. Je nejstarším hráčem v Top 10, ale na Turnaji mistrů v Londýně zatím také nejlepším. Pokud to potvrdí i dnes v duelu s Japoncem Keiem Nišikorim, může dát naději i Tomáši Berdychovi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodující třetí bod ve finále Davis Cupu získal pro Švýcarsko Roger Federer

Rozhodující třetí bod ve finále Davis Cupu získal pro Švýcarsko Roger Federer | Zdroj: Reuters

To, co se děje při nástupu Rogera Federera na dvorec, v zápasech jiných tenistů nezažijete. Určitě ne na Turnaji mistrů v Londýně, kde má Švýcar pokaždé ze všech hráčů zdaleka největší podporu publika.

Fanoušci chytrými telefony natáčejí videa, do toho křičí, ječí nebo piští tak, aby bylo i ze záznamu slyšet, jak moc drží 34etému borci palce. Navíc mají naději, že si i v dalších sezonách pořídí podobnou památku znovu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Švýcarský tenista Roger Federer má miliony příznivců po celém světě už skoro 20 let a slyšet jsou i na Turnaji mistrů v Londýně

„Myslím, že jsem opravdu svěží. Vždycky jsem se těšil na dovolenou, to mohu přiznat, ale jsem velmi šťastný, že můžu být tady. Jsem dobře naladěný a fyzicky se cítím také dobře,“ říká Roger Federer.

Z jeho slov není ani trochu není cítit, že by ho to už na tour nebavilo. Ani teď, kdy se mu daří, ani ve chvílích, kdy má za sebou těžkou porážku. Stále má velkou motivaci i ty největší cíle.

A v posledních letech, poté, co trochu ustupoval z nejvyšších pozic, toho také pro návrat mezi absolutní špičku dost udělal. Rozšířil svůj tým o legendu s podobnou herní filozofií, Švéda Stefana Edberga, upravil raketu a také zřejmě našel způsob, jak se snáz dostávat k bodům.

„Myslím, že pár posledních let, od té doby, co jsem změnil raketu, mám úplně jiné možnosti na returnu i na podání. Stále významnější je taktika. Pomáhají mi také zkušenosti. Hlavně ve chvíli, kdy hrajete na procenta,“ vysvětluje.

„Stále se cítím myšlením mladý a nebráním se zkoušet nové věci, stále je to pro mě zajímavé být na tour,“ přiznává švýcarský tenista.

Zajímavé je to i pro obchodníky se suvenýry nebo majitele restaurací v londýnské O2 Aréně. Když hraje Roger Federer, mají díky slavícím fanouškům dlouho plno.

Pokud se budou příznivci švýcarského tenisty radovat z výhry na Turnaji mistrů i dnes, pomůže to i Tomáši Berdychovi, který v tom případě zůstal před zápasem se Srbem Novakem Djokovićem ve hře o postup do semifinále.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme